Razer visar upp konceptbygget Eracing Simulator på CES 2020

Nytt år och ny upplaga av CES innebär självklart nytt koncept från Razer, vilket i år något annorlunda och framför allt större än tidigare år.

Under CES är det något av en tradition för Razer att visa upp något speciellt och unikt som bolaget arbetar på. Dessa koncept ser sällan dagens ljus utan ofta till för att testa vattnet och se hur det tas emot, plus att skryta lite. Årets koncept kan dock vara närmst till att vara en riktig produkt.

Razer-Racer-7.jpg

På plats finns Eracing Simulator och som ni troligen listade ut från namnet handlar det om en racingsimulator. Razer har dock inte själva byggt produkten från grunden helt själva utan plockar in olika delar som bolagets anser är tillräckligt bra nog och passar deras vision.

Razer-Racer-6.jpg

Basen kommer ifrån ett brittiskt företag som går under namnet Vesaro och ansvarar för att simulera bilens rörelser. Skulle fordonet hamna ute i gräset får basen hela stolen att skaka till, och skulle något av däcken åka på ett gupp kommer basen simulera det på bästa möjliga sätt.

En extra dimension läggs till när bilbältet också används för att öka realismen. Vid hård inbromsning stramar fyrpunktsbältet åt för att simulera när föraren slängs framåt av G-krafterna.

Razer-Racer-5.jpg

För att styra en bil behövs självklart en ratt och även här kunde inte Razer gå på något enkelt och billigt utan valde populära Fanatec, mer specifikt motorhuset DD2 ur Podium-serien. Det innebär även att själva ratten är utbytbar för att på så sätt få så verklighetstrogen upplevelse med rätt ratt för rätt typ av bil.

Razer-Racer-4.jpg

Bildmässigt används två projektorer för att få så stor och bred bild som möjligt. Det som används med Eracing Simulator är en 128-tums duk som ger 202 graders synfält och är en konstruktion som görs av ett företag som heter Simpit från Nya Zeeland.

Razer-Racer-3.jpg
Razer-Racer-2.jpg

Om Eracing Simulator blir en riktig produkt i slutändan är bara att återstå att se, och av samma anledning finns varken pris ett lanseringsdatum i dagläget. Från det som undertecknad fick testa verkar den väldigt lovande, men kommer med all sannolikhet i så fall bli väldigt dyr.

Är du sugen på Eracing Simulator? Dela med dig i kommentarerna.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!