LG OLED-TV för 2020 – samtliga får stöd för AMD Freesync och Nvidia G-Sync

LG fortsätter sin satsning på OLED-TV under årets CES-mässa och presenterar flertalet nya modeller med stöd för Nvidia G-Sync, AMD Freesync samt HDMI 2.1.

Att koreanska LG satsar på paneltekniken OLED ihop med sina TV-apparater är ingen hemlighet, och i vanlig ordning använder företaget CES-mässan som lanseringsplattform för årets nya modeller. Det rör sig om den färska X-serien av tv-apparater, vilken kommer att erbjudas i fler storleksklasser än någonsin tidigare.

zx.jpg

LG:s OLED-uppställning för 2020 sträcker sig över flertalet modellserier, där dessa utgörs av BX, CX, GX, WX, ZX och RX. I toppen återfinns ZX-serien, vilken följer upp förra årets Z9 med att vara den enda 8K-upplösta modellen i sortimentet. ZX lanseras i två olika storlekar på 77 respektive 88 tum och levereras med HDMI 2.1-stöd för samtliga portar samt den nya systemkretsen Alpha 9 Gen 3.

LG-Rollable-1.jpg

Vidare visar företaget det rullbara konceptet RX, vilket introducerades under förra årets CES-mässa som R9. Här tar LG ett steg tillbaka till 4K UHD-upplösning, men erbjuder den unika funktionaliteten att automatiskt kunna rulla ihop TV:n i en kassett, där den sistnämnda även fungerar som en högpresterande högtalare.

wx_1.jpg
wx_2.jpg

Återkommer gör även W-serien under namnet WX, vilken utmärker sig genom att utgöras av en ultratunn OLED-panel som fästs på väggen med hjälp av magneter medan resterande elektronik förpassas till en separat låda med inbyggd soundbar. Detta år har företaget skalat ner ljudlösningen något på modellen, vilket ska medföra ett något lägre pris i handeln än tidigare.

gx.jpg

Detta år slopar LG sin E-serie till fördel för återkomsten av G-serien i form av GX "Gallery Series". Modellerna har tagits fram speciellt för väggmontering, och har tack vare en omdesignad baksida en genomgående tjocklek på endast 20 mm.

LG-OLED-48CX-4.jpg
LG-OLED-48CX-2.jpg
LG-OLED-48CX-5.jpg

Den populära C-serien får inte helt oväntat en ny variant för året i form av CX, vilken också är den serie som erbjuds i flest olika storlekar – från 77 tum i toppen hela vägen ner till den helt nyintroducerade storleken 48 tum. Den sistnämnda lämpar sig enligt LG inte bara som en renodlad TV, utan även som en bildskärm med spelfokus för skrivbordet tack vare finesser som adaptiv synkronisering.

Just adaptiv synkronisering är ett stort ledord för årets OLED-uppställning från LG, där samtliga modeller är certifierade enligt Nvidias G-Sync Compatible och erbjuder stöd för HDMI VRR ihop med grafikkort som stödjer tekniken (i dagsläget endast Nvidia Turing). Ovanpå detta tillkommer även ett efterlängtat stöd för AMD Freesync via HDMI, vilket öppnar upp för ytterligare en skara grafikkort att stöda adaptiv synkronisering med LG:s OLED-TV:s.

Samtliga 4K UHD-modeller i 2020 års uppställning av LG:s OLED-TV bestyckas med fullfjädrat HDMI 2.1-stöd, vilket innebär att de kan matas med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar vid en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Den nya systemkretsen Alpha 9 Gen 3 tar även plats i samtliga modeller bortsett från BX-serien, vilken får den något nedskalade Alpha 7 Gen 3.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

LG:s nya uppställning av OLED-TV rullas successivt ut under våren och sommaren. Prisnivåerna är i skrivande stund okända.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!