Intels första grafikkort demonstreras på CES

På CES 2020 demonstrerar Intel en bärbar dator som uppges husera bolagets allra första Xe-grafikkort – kodnamn DG1.

Efter många års frånvaro och misslyckandet med Larrabee är Intel på väg tillbaka till grafikkortsmarknaden med serien Xe, som introducerar en grafikarkitektur som gjorts om från grunden. Under en presskonferens på CES 2020 demonstrerar Intel för första gången det allra första grafikkortet med kodnamn "DG1".

Demonstrationen består av en ultratunn bärbar dator med grafikkortet inuti och en snabb session i det populära spelet Destiny 2. Intel stannade dock där och avslöjade inga ytterligare detaljer, men indikerade att DG1 som är ett instegskort främst är ämnat just bärbara datorer.

Enligt tidigare uppgifter ska DG1 husera samma antal beräkningsenheter som kommande processorfamiljen Tiger Lake, som får samma grafikarkitektur integrerad. Intels DG1 väntas dock bli väsentligt kraftfullare då den bör få både högre klockfrekvenser och minnesbandbredd än en integrerad lösning.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Grafikkortet DG1, som får ett annat namn när det kommersialiseras, väntas släppas någon gång under år 2020. Denna ska senare få sällskap av DG2 som får fler beräkningsenheter och högre prestanda.

Läs mer om Intel Xe och "DG1":

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!