Corsair presenterar luftkylaren A500 – tornkylare i flaggskeppsklassen

För första gången på tio år återvänder Corsair till luftbaserade processorkylare på CES 2020 i form av det nya flaggskeppet A500.

Corsair är inga nybörjare när det kommer till processorkylare utan har ett omfattande sortiment som expanderats rejält de senaste åren. Fokus har dock sedan 2010 legat på vätskebaserade lösningar i form av slutna, och på senare år även lösa, vattenkylningspaket. På CES 2020 blir det dock ändring på detta när företaget lanserar den nya luftkylaren A500.

Corsair-A100-1.jpg
Corsair-A100-11.jpg
Corsair-A100-8.jpg

Corsair A500 är en tornbaserad luftkylare med fyra värmeledningsrör. De sistnämnda har direktkontakt med processorn och transporterar värmen till en kylflänskonstruktion av aluminium. För att underlätta installation levereras kylarens bas med de nedslipade värmeledningsrören med förinstallerad kylpasta ur företagets XTM50-serie samtidigt som en tub medföljer för ominstallation.

Corsair-A100-6.jpg

Tornet kyls av dubbla 120 mm-fläktar ur Corsair ML-serie, där dessa är bestyckade med magnetlager. Båda fläktarna är PWM-styrda och har ett hastighetsspann mellan 400 och 2 400 RPM. Installationen av dessa sköts via ett rälssystem via vilket fläktarna skjuts på plats ovanifrån. Fördelen med detta är att fläktarna kan justeras i höjdled och tillåta högre minnesmoduler att ta plats i systemet.

Corsair-A100-3.jpg

Kylarens monteringssystem har stöd för Intels socklar LGA 115x och LGA 2066 och med på kompatibilitetslistan finns även AMD:s diton AM4 och AM3. Montering kan göras utan att plocka bort fläktarna, då skruvarna sitter gömda i tornets centrala del och kan kommas åt genom att lossa en lucka på tornets topp.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Corsair A500 väntas dyka upp i butik under januari. Det rekommenderade priset ligger på 1 109 kronor inklusive moms.

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!