Warcraft III: Reforged lanseras januari 2020

Blizzard missar den planerade lanseringen under 2019 med lite över en månad då Warcraft III Reforged sjösätts i slutet av januari 2020.

Det har nu gått 17 år sedan Blizzard Entertainment lanserade Warcraft III till PC/Windows och Mac OS. Det numera klassiska strategispelet var initialt tänkt att bli en rejäl omstöpning av serien, men trots något nedskalade förändringar introducerade Warcraft III både 3D-grafik och ett fokus på hjältar.

WC3R.jpg

Den uppdaterade versionen var ursprungligen tänkt att lanseras under 2019, vilket Blizzard missar med knappt en månad. Lanseringen sker istället den 28 januari, men med tidszoner inräknade öppnas de digitala portarna istället vid midnatt natten till den 29 januari.

Warcraft III: Reforged avtäcktes under Blizzcon i november 2018 och upphottad grafik är huvudnumret för spelet. Den uppdaterade versionen innehåller allt innehåll som släppts till originalet, som expansionen The Frozen Throne samt lägen för multiplayer lokalt och online.

Blizzard har tidigare meddelat att multiplayer ska stödas mellan de som spelar originalet och de som spelar Reforged-versionen. Målet är även att kartor och annat innehåll skapat för originalspelet ska fungera med Reforged. Bland de tekniska uppgraderingarna finns förbättrad grafik i 4K-upplösning, men spelare som föredrar den klassiska grafiken kan välja att använda denna.

Warcraft III: Reforged släpps till PC/Windows och Mac OS på Blizzards egen plattform Battle.net och prislappen startar vid 29,99 EUR, motsvarande 320 kronor.

Läs mer om Warcraft III Reforged:

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!