Asus släpper snövitt Geforce RTX 2080 Ti med ROG Strix-kylare

Asus släpper en vit variant av företagets populära ROG Strix-kylare, där toppmodellen Geforce RTX 2080 Ti blir först ut.

Den taiwanesiska komponenttillverkaren Asus har många fingrar i kakburken och säljer produkter i en bred flora av kategorier. Här återfinns allt ifrån grafikkort, bärbara speldatorer till moderkort och skärmar. I den förstnämnda kategorin har bolagets ROG-serie gjort ett namn för sig som gedigna kylanordningar.

De stealth-inspirerade kylarna bestyckas ofta med tre fläktar och väl tilltagna kylflänsar som inte sällan tar upp mer än två expansionsplatser. På senare år har bolaget dock hållit hårt i det svarta färgtemat, som enbart bryts av den populära RGB-belysningen. Det blir det ändring på i och med ROG Strix White Edition.

rog strix white ports.jfif
ROG STRIX WE_2D-min.png
ROG STRIX WE_2D back-min.png
ROG STRIX WE_image1-min.png

Först ut är ROG Strix Geforce RTX 2080 Ti, där höljet, fläktarna och täckplåten får en snövit kulör. Samtidigt får varken kylfläns eller kretskort ett nytt lager färg, utan håller sig till ofärgat aluminium respektive svart. För kylflänsen kan det röra sig om termiska betänkelser, men vita kretskort är ingen ovanlig syn i handeln.

Jämfört med ordinarie Geforce RTX 2080 Ti på 1 545 MHz får Asus modell en högre specificerad turbofrekvens på 1 740 MHz över sina 4 352 CUDA-kärnor. Grafikkortets 11 GB GDDR6-minne ökar även det med 800 MHz till 14 800 Mhz. Strömförsörjningen sker i vanlig ordning via två 8-pins PCI Express-kontakter, för ett maximalt effektuttag om 375 watt.

Sett till videoutgångarna bestyckas grafikkortet med två Displayport, två HDMI samt en USB Type-C enligt standarden Virtuallink. Asus ROG Strix 2080 Ti White Edition släpps inom kort till ett rekommenderat pris på 1 600 euro, vilket motsvarar omkring 16 800 kronor.

Vill du se fler vita grafikkort enligt Asus recept, eller håller du dig till vanligt svart färgschema?

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!