Cherry Secure Board krypterar tangenterna

Den som prioriterar säkerhet kan titta på Cherry Secure Board 1.0, som krypterar tangentnedslag och skyddar mot USB-angrepp.

Moderna datorer är bestyckade med säkerhetsfunktioner i allt från hårdvaran till operativsystemet och den mjukvara som körs där. Illvilliga angrepp kan trots detta ske, och en av metoderna är att registrera användares tangentbordstryckningar. Denna metod ämnar Cherry mota i grind med tangentbordet Secure Board 1.0.

CherrySecure2.jpg
CherrySecure3.jpg
CherrySecure4.jpg

Tangentbordet är utrustat med en växlare som låter användaren växla över till säkert läge. Då krypteras alla nedslag via ett krypteringscertifikat varpå informationen skickas vidare till aktuellt mål i systemet utan att kunna läsas av på vägen. Detta låser tangentbordets kommunikationskanal, vilket gör avlyssning i form av så kallade Bad USB-attacker omöjliga.

CherrySpecs.jpg

Utöver detta är Secure Board 1.0 även bestyckad med en kortläsare som kan läsa av smart card-kort och andra typer kort som följer CCID-protokollet. Kortläsaren stöder även det amerikanska identifikationsstandarden FIPS 201 som används för att verifiera personlig information för exempelvis myndighetsanställda.

Cherry Secure Board 1.0 fås med svart eller vit färg och stöder Windows, Linux och Mac OS. I skrivande stund saknas uppgifter om lansering och prislapp.

Har du suktat efter krypterat tangentbord eller överlåter du hellre säkerheten till operativsystemet och säkerhetsmjukvara?

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!