Alphacool arrangerar vattenkylt disco med Ice Ball Digital RGB

RGB-belysning är inget nytt för datorbyggare, men Alphacools diskokula till vattenreservoar sticker onekligen ut från mängden.

Den som tycker att vanliga komponenter för vattenkylning är för estetiskt återhållsamma kan ta sig en närmare titt på Alphacool Ice Ball Digital RGB. Denna vattenreservoar för egenbyggd vattenkylning är formad som en diskokula, komplett med RGB-belysning av vattenmassorna.

Alphacool-1.jpg
Alphacool-10.jpg
Alphacool-11.jpg
Alphacool-9.jpg
Alphacool-4.jpg

Ice Ball Digital RGB bygger på en sfärisk konstruktion av plexiglas vilken rymmer 700 milliliter vätska. Sfären mäter 5,1 × 5 × 5 tum och de inkluderade monteringsplattorna tillåter montering på fläktdelen på radiatorer av storleksklasserna 120 eller 140 millimeter. RGB-belysningen sitter monterad i en kromfärgad ring runt sfärens mitt vilken huserar totalt 22 RGB LED-lampor.

Alphacool-13.jpg
Alphacool-12.jpg
Alphacool-6.jpg
Alphacool-7.jpg
Alphacool-8.jpg

Belysningen drivs av en ARGB-adapter som ansluts till en RGB-kontroller som ingår i paketet. Vattenreservoaren rymmer Alphacool-pumparna VPP 655 och 755, men dessa ingår inte i paketet. Pumparna ansluts till en integrerad anslutning inuti reservoaren. Vätska fylls på genom en påfyllnadsport på enhetens ovansida, och både in- och utflöde sker på enhetens baksida så att fronten är fri från rördragning.

Ice Ball Digital RGB kan köpas från Alphacools webbshop till ett pris om 79,94 EUR eller cirka 850 kronor.

Är du sugen på att arrangera RGB-disko i ditt chassi? Dela med dig av färgsprakande byggplaner i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!