Quake II RTX förbättras i ny Geforce-drivrutin

Nvidias senaste drivrutin medför förbättringar för ett flertal speltitlar, bland annat Quake II RTX och kommande Halo: Reach.

I juni släppte Nvidia en version av klassiska förstapersonsskjutaren Quake II med stöd för ray tracing. Spelet heter kort och gott Quake II RTX och detta uppdateras nu med förbättrad grafik i samband med att Nvidia uppdaterar drivrutinerna Geforce Game Ready Driver till version 441.41.

De grafiska uppgraderingarna i Quake II RTX inkluderar mer avancerade och realistiska vatteneffekter där volymetrisk ljusspridning, eller "god rays" som det mer populärt kallas, återspeglas i vatteneffekter. Även reflektioner i glasytor har förbättrats och spelets texturer har genomgripande uppgraderats.

Prestanda ska också förbättras i och med version 1.2 av Quake II RTX som finns tillgänglig för nedladdning nu. Uppdateringen rullas ut automatiskt över Steam men kan även laddas ner manuellt för den som äger fristående kopior av Quake II.

Andra uppgraderingar i Game Ready Driver 441.41 inkluderar förbättrad stabilitet när Red Dead Redemption 2 körs via gränssnittet Vulkan. Problem med krascher i DirectX 12-läge, samtidiga grafikkort i SLI-läge och instabilitet vid användning av processorer med 4 eller 6 kärnor är också åtgärdat.

Funktionen Image Sharpening som tidigare endast varit tillgänglig för DirectX blir i och med denna uppdatering även tillgänglig för OpenGL- och Vulkan-gränssnitten. Funktionen aktiveras i Nvidias kontrollpanel. En komplett lista över ändringar i Game Ready Driver 441.41 finns i Nvidias ändringslogg (PDF).

Sist men inte minst innehåller drivrutinen optimeringar för Microsofts kommande speltitel Halo Reach som släpps i Windows Store och på Steam den 3 december.

Läs mer om Quake II RTX:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!