Passivt kylt chassi med Turemetal DP2

Med chassit Turemetal DP2 bjuds datorbyggare på ett horisontellt orienterat chassi med säregen design och passiv kylning.

Chassin utformade för helt passiv kylning står inte som spön i backen. Kinesiska Turemetal ämnar ändra på detta med chassit Turemetal DP2 som kombinerar de unika egenskaperna i passiv kylning och en liggande horisontell design. Stilspråket är eget med sidor som designmässigt efterliknar kylarelement.

turemetal-4.jpg
turemetal-8.jpg
turemetal-6.jpg
turemetal-7.jpg

Sett till formatet hyser Turemetal DP2 moderkort som följer standarden Thin ITX och en fullständig lista över kompatibla moderkort listas på produktens webbplats. Där listas även företagets temperaturtester med chassits passiva kylning. Testerna har gjorts med en Intel Core i3-6100 och en Core i5-7600T.

Resultaten för Core i3 visar genomsnittlig temperatur på 21 grader med passiv kylning, och under stresstester med mjukvaran AIDA64 under tio timmars testkörning överstiger processorn aldrig 65 grader. Kylningen åstadkoms genom att värmen leds bort från processorn ut till radiatorer och kylflänsarna som omgärdar chassit.

Kylningskapaciteten i Turemetal DP2 kan hantera Intel-processorer med TDP-värden mellan 50 och 70 watt, vilket i dagsläget innefattar fyrkärniga processorer med integrerad grafikdel. Chassit använder också ett integrerat nätaggregat som inte tillåter installation av ett dedikerat grafikkort. Vidare stöds installation av två lagringsenheter av 2,5-tumsformat. Chassit mäter in på 220 × 220 × 50 mm och rymmer 2,5 liter.

Turemetal säljer för närvarande DP2-chassit via e-handlaren Fullysilentpcs.com till ett pris som spänner mellan 380 och 395 USD, motsvarande cirka 4 600 kronor inklusive moms.

Är ett helt passivt chassi med horisontell orientering intressant för dig eller är det mer kul kuriosa?

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!