Intel patenterar spelkontroll

Ett designpatent visar att Intel har planer på att släppa en egen handkontroll för spel, potentiellt för en strömmande speltjänst.

Intel är på gång att växla upp sitt utbud av produkter med spelfokus. Utöver att företagets processorer stadigt lanseras i nya modeller introduceras företagets första dedikerade grafikkort i Xe-familjen år 2020. Att Intel planerar en handkontroller är däremot en spelfokuserad produkt av det mer otippade slaget.

Intel_gamepad2.jpg

Intels handkontroll avslöjas i ett designpatent (PDF) som registrerades hos det amerikanska patentverket USPTO i maj 2018 och publicerades den 19 november 2019. Designen visar en handkontroll som påminner om Nintendo Switch Pro-kontrollern, men med en särskiljande funktion i form av en pekplatta.

Intel_gamepad3.jpg
Intel_gamepad4.jpg

Anledningen till att Intel utformar en handkontroll är sannolikt sammanlänkat med det samarbete företaget har med kinesiska Tencent. Det sistnämnda ska sjösätta en strömmande speltjänst för den kinesiska marknaden. De båda företagens relation styrks ytterligare av att designpatentet för handkontrollen registrerades i Kina före det registrerades i USA rapporterar Lets Go Digital.

Tencents strömmande speltjänst kallas Start och ska likt Google Stadia använda Intels Xeon-processorer, men till skillnad från Stadia uppges Tencent använda enklare grafikkraft i form av Intel Iris Pro. Om Intels patent materialiseras i en fysisk produkt som sig utanför den kinesiska marknaden och Tencents strömmande speltjänst är ännu oklart.

Läs mer om strömmande speltjänster:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!