Valve avslöjar Half-Life: Alyx för VR-headset

Hela 15 år efter Half-Life 2 är det dags för en ny del, men den som hoppats på att Valve lärt sig räkna till 3 lär bli besviken.

Frågan om Valve någonsin släpper en uppföljare till Half-Life 2 har gett upphov till en lång rad internetskämt; som att Valve inte kan räkna till tre (3). Nu hela 15 år senare avslöjar Valve att det blir ett tredje Half-Life i ordningen, men den som sett fram emot Half-Life 3 kan komma att bli besviken.

Det nya spelet heter Half-Life: Alyx och beskrivs av Valve som en flaggskeppstitel för virtuell verklighet (VR). Av den tillhörande bilden framgår att Half-Life: Alyx blir Steam VR-kompatibelt, vilket innebär att det bör fungera med alla kompatibla VR-headset. Däremot är det möjligt att Valve väljer att rekommendera sina nya Index-spelkontroller för spelet.

Av namnet att döma är det ingen högoddsare att spelets huvudkaraktär blir Alyx Vance, som sågs senast år 2007 i Half-Life 2: Episode Two. Huruvida Valve tar vid direkt efter de händelserna och reder ut vad som hände efter den cliffhangern återstår att se.

Valve lovar att gå ut med mer information om Half-Life: Alyx nu på torsdag den 21 november klockan 19:00 svensk tid.

Tack för tipset SCORPIUS!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!