Path of Exile 2 avtäcks med trailer och gameplay

Det blåser upp till storm i rollspelsvärlden och i framtiden får Diablo IV sällskap av nytt Path of Exile, där uppdaterad grafik och ny kampanj bygger ut föregångaren.

Under årets Blizzcon-mässa möttes RPG-fantaster av glada nyheter, i och med att det efterlängtade rollspelet Diablo IV avtäcktes. Genom den anrika Diablo-serien styr spelaren karaktären från ett tredjepersonsperspektiv och kämpar mot högar av fiender, i jakt på loot och karaktärsutveckling.

I samma genre som Diablo finns också populära Path of Exile från 2013, utvecklat av Grinding Gear Games. Under mässan Exile-con slår utvecklaren på stort och meddelar att spelet får en uppföljare, ett besked som ackompanjeras av speltrailer och en 14 minuter lång video som demonstrerar den kommande titeln.

Path of Exile 2 kommer inte att bli en helt separat uppföljare, och allt innehåll från det tidigare spelet blir finnas tillgängligt. Detta innefattar exempelvis föregångarens kampanj och gedigna utbud av expansionspaket. Med den nya titeln adderas dock en helt ny kampanj i sju akter till spelet, vilken leder till samma final som den äldre.

Även 19 nya spelbara specialklasser läggs till, tillsammans med ett omdanat system för karaktärernas förmågor, vapen och rustning. En annan betydande nyhet är att både fysik och grafik får ett rejält lyft genom en förbättrad spelmotor, och fortsatt gäller en mörk och realistisk grafisk stil, snarare än en tecknad sådan.

Path of exile 2 4.JPG
Path of exile 2 3.JPG
Path of exile 2 2.JPG
Path of exile 2 1.JPG

Under evenemanget meddelade Grinding Gear Games att beta-tester av spelet inte kommer att genomföras innan slutet av år 2020. I samband med avtäckandet av Diablo IV berättade Blizzard att spelet inte heller släpps särskilt snart. Det är således klart att de två RPG-storspelens debut dröjer, men när lanseringarna sker sker går bara att spekulera i.

Vad tycker du om Path of Exile, och vad är dina förväntningar inför uppföljaren? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!