Corsairs QL-fläktar RGB-belyser åt alla håll

Med Icue QL RGB-serien ger Corsair sina fläktar RGB-belysning som ser lika bra ut oavsett från vilket håll de betraktas.

Att fläktar och annan utrustning utanpå och inuti datorchassin numera ska utrustas med RGB-belysning är ingenting nytt. När det gäller fläktar är sådana inte sällan bestyckade med belysning både runt fläktbladen och mittensektionen. Belysningen har en tendens att bara vara riktad åt ett håll, dit fläkten är tänkt att riktas, men detta ändrar Corsair på med Icue QL-serien.

Corsair1.jpg
Corsair2.jpg
Corsair3.jpg
Corsair6.jpg
Corsair8.jpg

Corsair Icue QL120 RGB PWM är det fullständiga namnet på fläktarna som mäter in på 120 eller 140 mm. Här har fläktarna utrustats med RGB-belysning på båda sidor med 32 ljusdioder på varje sida, samtidigt som ringen runtomkring huserar 38 dioder.

Att ljusdioder finns på båda sidorna av fläkten gör att användarens konfigurerade belysning syns oavsett från vilket håll fläkten betraktas, vilket ger mer flexibelt byggande. Den som köper fläktarna i paket om flera får dessutom med dosan Lightning Node Core som ansluter fläktarna vidare till moderkortet via USB 2.0- och SATA-anslutningar.

Corsair10.jpg
Corsair9.jpg

Precis som med Corsairs övriga fläktar kontrolleras både fläktkurvor och belysning via mjukvaran Icue. Modellen med fläktstorlek om 120 mm når varvtal på 1 500 RPM och kan trycka igenom ett luftflöde om 41,8 CFM. Modellen med 140 mm fläktstorlek når 1 250 RPM och 50,2 CFM. Fläktarna är utrustade med vibrationsdämpande gummibussningar för låg ljudnivå under belastning.

En Corsair Icue QL120 RGB-fläkt 120 mm går på 390 kronor medan ett trepack med Lightning Node Core-anslutningen går på 1 290 kronor. Priser för modellen med 140 mm-fläktar finns ännu inte för den svenska marknaden.

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!