Red Dead Redemption 2 får rejält förbättrad prestanda – SweClockers testar

En uppdatering för Red Dead Redemption 2 ska göra spelet mer lättdrivet och löser frysningar för processorer med fyra till sex trådar.

Rockstar är ökända för att inte släppa spel till PC/Windows, eller motvilligt släppa dessa långt efter konsolversionerna. Grand Theft Auto V (GTA) var en sådan titel, där PC-versionen släpptes 1,5 år efter konsolutgåvorna. Det första Red Dead Redemption lämnade å sin sida aldrig spelkonsolernas värld, men det ändrades med uppföljaren.

Red Dead Redemption 2 släpptes till PC/Windows ett år efter lanseringen till konsol, med upplåst bildfrekvens och en myriad grafikinställningar. Inom kort stod det klart att det inte var någon lättdriven historia, där bilden frös för processorer med fyra eller sex trådar. Nu släpps en uppdatering som ska lindra problemet.

Med ett nytt startkommando (-cpuLoadRebalancing) ska problemen med temporära frysningar i bildfrekvensen minska markant. Det är dock ingen permanent lösning, utan Rockstar fortsätter samarbeta med Nvidia, vars drivrutiner delvis anses vara boven i dramat.

SweClockers passar på att snabbtesta uppdateringen, där skillnaden kan beskrivas som natt och dag. Spelet går från en kurva med massiva spikar – något som gör tydliga avtryck i spelupplevelsen – till en jämn och betydligt behagligare kurva. Förändringen innebär en spelbar upplevelse på datorer med fyra trådar.

Uppdateringen innehåller även andra förbättringar, som optimeringar för Vulkan för grafikkort med mindre än 4 GB grafikminne. Dessutom tillkommer fixar för hackande ljud, grafiska artefakter och en mängd andra problem, däribland att spelet inte startar vid tilldelning av mer grafikminne än systemet är utrustat med.

Uppdateringen finns ute nu och hela ändringsloggen går att läsa på Rockstars webbplats.

Läs mer om Red Dead Redemptions prestanda:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!