Seagate kombinerar docka och lagring med Firecuda Gaming Dock

Seagate breddar utbudet med en dockningsstation, som utöver anslutningar för kringutrustning får inbyggd lagring.

Speldatorer i bärbart format växer sig allt mer populära till följd av att processorerna och grafikkorten ständigt närmar sig sina stationära motsvarigheter i prestanda. En komplett dator i kompakt format medför dock fysiska begränsningar, där en av de tydligaste är att dessa datorer sällan har gott om lagringsutrymme.

Seagate-Firecude-Gaming-Dock-4.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-14.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-1.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-15.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-3.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-16.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-2.jpg

Det här vill Seagate lösa med sin senaste lösning – Firecuda Gaming Dock. Det handlar i grund och botten om en dockningsstation som gör det möjligt att plugga in datorn till all kringutrustning på skrivbordet med en Thunderbolt 3-kabel. Det som skiljer denna från andra dockningsstationer är inbyggd lagring och möjligheten att expandera kapaciteten.

Seagate-Firecude-Gaming-Dock-10.jpg

I standardutförande är Firecuda Gaming Dock utrustad med en hårddisk på 4 TB. Det här kan enkelt utökas med en NVME SSD enligt formfaktorn M.2 2280 och gränssnittet PCI Express 3.0 x4. Nämnvärt är att en nyare PCI Express 4.0-lösning bör gå att installera, men att de då körs i 3.0-läge.

Platsen för SSD-enheten döljer sig på dockningsstationens högra sida. Här finns, som brukligt när saker heter något med Gaming, RGB-belysning som kan styras med Seagates egen mjukvara. Det här innebär såväl möjligheten att ändra färger som att lägga till specialeffekter med färgskiftningar.

Seagate-Firecude-Gaming-Dock-11.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-12.jpg
Seagate-Firecude-Gaming-Dock-13.jpg

Sett till anslutningar finns i fronten två USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) och två 3,5 mm för ljud-in/-ut. På baksidan återfinns strömanslutning, två Thunderbolt 3 varav den ena är för anslutning till datorn, en Displayport 1.4, tre USB 3.1 Gen 2 varav en med extra hög effekt för laddning och avslutningsvis en Ethernet-port.

Seagate Firecuda Gaming Dock med 4 TB hårddisk beräknas dyka upp i butik i december till ett svenskt rekommenderat pris om 4 499 kronor.

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!