Age of Empires IV avtäcks på torsdag

Den klassiska spelserien Age of Empires återupplivas med ett avtäckande av nästa del under Microsofts Xbox-tillställning X019.

Microsoft meddelade att den klassiska strategispelserien Age of Empires skulle få en fjärde del så långt tillbaka som Gamescom-mässan 2017. Sedan dess har det varit tyst om den fjärde delen, men uppdaterade versioner av seriens två första delar har lanserats under tiden. Nu är ett avtäckande under torsdagens Xbox-tillställning X019 mer eller mindre bekräftat.

AoE_ingress.jpg
AoE_counter.jpg

På den officiella webbplatsen för Age of Empires-serien publicerar utvecklarstudion Relic Games nu ett meddelande och en nedräknare. Meddelandet får rubriken "slutet på en era, början på ett nytt tidevarv". Meddelandet avslutas med att kryptiskt konstatera att något väldigt speciellt finns vid slutet av den nuvarande vägen, och signaturen Elric kan ses som ett anagram för utvecklaren Relic.

MS_X019.jpg

En kort animerad grafik och en nedräknare är det enda återstående materialet som står till bjuds. Nedräknaren anger dock en tid som perfekt matchar Microsofts Xbox-fokuserade tillställning X019 som går av stapeln på torsdag. Utöver Age of Empires IV väntas även nya projekt från Microsoft-ägda studios som Obsidian Entertainment, Ninja Theory och Playground Games avtäckas.

Fler detaljer om kommande flygsimulatorn Microsoft Flight Simulator kan också visas upp. Microsofts X019-evenemang går av stapeln torsdag den 14 november klockan 21:00 svensk tid.

Ser du fram emot avtäckandet av Age of Empires IV, eller har serien passerat sitt bäst före-datum för din del?

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!