Razer lovar lång batteritid med två nya trådlösa Basilisk-spelmöss

Trådlösa spelmöss kan idag mäta sig med trådbundna, men batteritiden kan ge problem. Nya Basilisk Ultimate och Basilisk X Hyperspeed ska bjuda 100 respektive 285 timmar utan laddning.

Amerikanska Razer är idag synonymt med en rad olika produkttyper och nyligen äntrade bolaget även skärmmarknaden, med den designfokuserade spelvarianten Raptor 27. Kringutrustning är kanske vad de flesta förknippar med företaget, där just spelmöss med ormklingande namn varit ett signum i flera decennier.

Nu presenterar Razer den påkostade musen Basilisk Ultimate, som är en trådlös historia enligt företagets Hyperspeed-teknik. Sidorna på musen är gummerade och formen är anpassad för högerhänt användning, där tre knappar är belägna inom räckhåll för tummen. Den främre av knapparna är fäst med magneter och kan tas bort om användaren önskar.

basilisk-ultimate-gallery-6.jpg

Höger och vänster musknapp använder båda optiska brytare som ska stå pall för 70 miljoner tryck. Det tillhörande rullhjulet är också en detalj som sticker ut, eftersom trögheten kan justeras med ett reglage på musens undersida. Under huven syns den optiska sensorn Focus+ kapabel till 20 000 DPI.

Basilisk Ultimate har inbyggt minne som kan användas för fem olika DPI-profiler, men profiler för den integrerade RGB-belysningen kan däremot inte sparas lokalt. Ljuszonerna innefattar rullhjulet, logotypen och en omkringliggande list, men för att kontrollera dessa krävs mjukvaran Synapse 3

Den senaste trenden på marknaden för spelmöss är ultralåg vikt, men med inbyggt batteri går Basilisk Ultimate en annan väg och vågen visar 107 gram i trådlöst läge. Musen kan även kopplas via en Micro USB-kabel, som kan användas för laddning av batteriet, som ska räcka i 100 timmar med RGB-belysningen avstängd.

basilisk-ultimate-gallery-3.jpg

En utstickande detalj för Razers nykomling är dock att en tillhörande docka för laddning finns att köpa, vilken kommer komplett med belysning och USB-port ämnad för den trådlösa mottagaren. Värt att nämna är också att musens fötter är tillverkade av materialet PTFE, som medför mycket låg friktion.

Billigare Basilisk bjuder rejäl batteritid

Basilisk Ultimate är en påkostad historia, men i samma veva passar Razer på att också avtäcka den mer avskalade Basilisk X Hyperspeed. Här får några extraknappar, optiska brytare och RGB-belysning stryka på foten, men kvar är trådlös anslutning via Hyperspeed och därtill finns valet Bluetooth.

Razer basilisk x hyperspeed.jpg

De primära musknapparna har mekaniska brytare med livslängd specificerad till 50 miljoner klick och rullhjulet kan inte justeras. Fortsatt gäller utformning för högerhänta och gummerade sidor, där två extra knappar huserar vid tummen. Den optiska sensorn är Razers något enklare 5G-variant på 16 000 DPI.

Basilisk X Hyperspeed använder AA-batterier och paradnumret är den långa batteritiden, som uppges ligga på hela 450 timmar vid Bluetooth-anslutning. Hyperspeed-anslutningen är något mer strömtörstig och i detta läge listas respektabla 285 timmar.

De båda mössen levereras med 2 års garanti och ska inom kort finnas i butik. För Basilisk X Hyperspeed är den en rekommenderade prislappen 70 euro, motsvarande 750 kronor. Basilisk Ultimate kostar istället saftiga 170 euro, 1 800 kronor, medan ett paket med laddningsdockan drar upp prislappen till 190 euro, eller drygt 2 000 kronor. Separat kostar dockan nära 650 kronor.

Är din spelmus trådlös? Varför, varför inte? Berätta i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!