Ryzen Threadripper 3000 i ny förpackning hittar ut på webben

Inför lanseringen av nya Ryzen Threadripper hittar den nya förpackningen ut på webben och det är en mer sober historia än föregångarna.

Inte bara en utan två nya generationer av mångkärniga processorer står för dörren. Det handlar å ena sidan om Intel Cascade Lake-X där dragplåstret blir ett halverat pris jämfört mot dagens Skylake-X. På andra sidan finns AMD som tar arkitekturen Zen 2 på 7 nanometer till Ryzen Threadripper.

AMD Ryzen Threadripper kännetecknas av att erbjuda ett rejält antal kärnor för konsumenter och att det är något alldeles extra märks redan i butikshyllorna. Varje processor levereras i en påkostad förpackning, där själva processorn huseras i tryggt förvar omgärdad av överdådig grafik.

AMD-Ryzen-Threadripper-3960X-packaging-full.jpg
AMD-Ryzen-Threadripper-3960X-packaging.jpg

Nu hittar förpackningen ut för kommande Ryzen Threadripper 3000-serien. Vid första anblick ser det ut som att AMD går mot en mer traditionell förpackning med kartong, men i denna döljer sig en halvtransparent låda i plast som huserar själva Ryzen Threadripper-processorn.

AMD Ryzen Threadripper 3000 väntas komma med så mycket som 64 kärnor och 128 trådar, men inledningsvis introduceras endast modeller med 24 och 32 kärnor med dubbelt antal trådar. Det handlar om Ryzen Threadripper 3960X respektive Ryzen Threadripper 3970X.

Inledningsvis räknade de flesta med att nya Ryzen Threadripper 3000 skulle bli kompatibel med befintliga sockel TR4, vilket inte ser ut att bli fallet. Allt mer pekar mot att AMD bryter kompatibiliteten och att det blir krav på en ny sockel med namnet STRX4.

Lanseringen av Ryzen Threadripper 3000-serien äger rum i november, det vill säga samma månad som Intels Cascade Lake-X.

Källa: Videocardz

Läs mer om Ryzen Threadripper 3000 och Cascade Lake-X:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!