Diablo IV i 24 minuters Barbarian-gameplay

Att kalla Diablo IV en emotsedd speltitel är något av en underdrift. Nu kan du beskåda hela 24 minuter av gameplay som Barbarian.

Blizzards omåttligt populära spelserie Diablo har lika många uppskattande följare som det har följare med starka åsikter om dess olika delar. Där Diablo II överlag anses vara seriens höjdpunkt är åsikterna desto mer delade om uppföljaren. Diablo III möttes inledningsvis av en del kontrovers och kritik, men anses generellt blivit bättre med tiden.

Diablo4_1.jpg
Diablo4_7.jpg
Diablo4_8.jpg
Diablo4_9.jpg
Diablo4_10.jpg

Förbättringar till trots har kritiken lämnat sina spår i spelets eftermäle, och förhoppningarna var därför stora på att Blizzard skulle återgå till formeln som etablerades med seriens andra del. När Diablo IV till slut avtäcktes under Blizzcon var ledorden också att det handlar om en mörkare inriktning i stil med Diablo II.

Del fyra ändrar dock på formeln en del. Till skillnad från tidigare delar, där världen är uppdelad i separata delar, består världen i Diablo IV av fem sammanhängande zoner. Spelaren kan förflytta sig sömlöst mellan dessa zoner och stöta på andra spelare vid olika bosättningar i världen, och där bestämma sig för att ge sig ut på äventyr tillsammans. Världens zoner är skapade för mänsklig hand, medan grottorna automatiskt genereras.

Diablo4_20.jpg
Diablo4_13.jpg
Diablo4_11.jpg
Diablo4_16.jpg
Diablo4_22.jpg
Diablo4_3.jpg
Diablo4_5.jpg

Spelmekaniskt händer också en del nytt. Spelet ska få fem klasser, varav tre var spelbara under Blizzcon 2019-evenemanget. Bland dessa tre återvänder självfallet den klassiska klassen Barbarian. I en videogenomgång av spelpublikationen Game Informer demonstreras spelmekaniken ur barbarens perspektiv, där grottor utforskas och bossar utplånas.

Videon kommenteras av Game Informers redaktörer som belyser några av nyheterna i spelet jämfört med Diablo III. Bland annat återvänder runor som fysiska objekt i Diablo IV, vilka i föregångaren istället användes för att modifiera färdigheter. Videon visar även hur barbaren utrustas med legendariska vapen, som prioriteras högre jämfört med föregångaren där vapen-sets fick större fokus.

Diablo IV släpps till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One. Spelet har inte fått något officiellt lanseringsdatum, och då Blizzard meddelat att lanseringen inte sker "ens Blizzard-snart" finns det inga garantier för att år 2020 medför en fjärde runda i helvetet.

Läs mer om Diablo-serien:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!