Gigabyte avtäcker extern vattenkyld grafikdocka

Externa grafikkortsdockor som huserar ett Geforce RTX 2080 Ti tillhör inte det vanliga, men nu lanserar Gigabyte just en sådan i Aorus-familjen.

I och med att stöd för att ansluta externa grafikkort över Thunderbolt 3 letade sig in i Windows 10 blev det möjligt att expandera ultratunna bärbara datorer med mer potent grafisk kapacitet. Marknaden för externa grafikkortsdockor har dock inte exploderat, och Razer Core-familjen tillhör några av få marknaden. Nu expanderar Gigabyte marknaden med en ny variant av sin Aorus Gaming Box.

AorusGamingBox2.jpg
AorusGamingBox1.jpg
AorusGamingBox3.jpg
2080ti_gaming_box_01.jpg

Det som särskiljer Gigabytes produkt från konkurrenterna är att den senaste Aorus Gaming Box rymmer inte mindre än ett Geforce RTX 2080 Ti. Detta är bestyckat med integrerad vattenkylning (AIO) med en basplatta i koppar och två fläktar på 120 millimeter. Dockan är även bestyckad med två löstagbara dammfilter.

Snabbtest: Razer Core X Chroma – extern grafikkortsdockning fär bärbara

Sett till anslutningarna bestyckas Aorus Gaming Box föga förvånande med en USB Type-C-port med Thunderbolt 3. Sett till övriga bildanslutningar finns här även tre Displayport-anslutningar och en HDMI. Övriga anslutningar inkluderar två USB 3.0 Type-A och en Ethernet-port.

Gigabyte har inte meddelat lanseringsdatum eller prislapp för Aorus Gaming Box. Ett Geforce RTX 2080 Ti med integrerad vattenkylning talar dock för en inte helt plånboksvänlig summa.

Är du intresserad av en tunn bärbar med extern grafik, eller är det bara bästa möjliga stationära speldatorn som gäller?