Shadowlands är nästa World of Warcraft-expansion

Nästa expansion till World of Warcraft inleds med en odöd maktkamp, vilket förstör balansen mellan liv och död.

Blizzard valde att sparka igång årets upplaga av Blizzcon med det tveklöst största dragplåstret först, i form av Diablo IV. Företaget presenterade även uppföljaren Overwatch 2 där uppdrag och berättelse är några av nyheterna. World of Warcrafts nästa expansion presenterades också med namnet Shadowlands.

WoW_2.jpg
WoW_1.jpg
WoW_8.jpg
WoW_9.jpg

Presentationen inleddes med en video där den regerande odöde kungen Bolvar Fordragon konfronteras av en annan odöd profil, Sylvanas Windrunner. Efter att Sylvanas avlägsnar den odöde konungens hjälm krossas barriären som håller balans mellan liv och död, och öppnar portalen till Shadowlands. Detta är riket mellan liv och död där forna hjältar lever för evigt.

Att balansen är förstörd leder till att själar börjar sugas in i ett område som kallas The Maw. Utöver att vara en central punkt i expansionens handling är The Maw även området där det svåraste så kallade end game-spelet sker.

Expansionen tillför fem olika zoner som befolkas av fyra olika karaktärstyper. Utöver tidigare nämnda The Maw, utgörs zonerna av det vackra Bastion, den stridshärjade regionen Maldraxxus, mörkrets boning Ardenweald och den resursrika Revendreth.

WoW_17.jpg
WoW_23.jpg
WoW_7.jpg
WoW_5.jpg
WoW_6.jpg
WoW_19.jpg
WoW_21.jpg
WoW_20.jpg
WoW_14.jpg

För varje zon kan spelaren välja en av fyra Covenant-karaktärer som regerar i vald region. Varje Covenant har en egen berättelse och en egen klass-specifik förmåga som spelaren låser upp. Blizzard ändrar också level-systemet med målet att det ska bli mer givande. Alla max-levlade spelare inleder Shadowlands på nivå 50 och jobbar mot nivåtaket 60.

World of Warcraft Shadowlands släpps någon gång under år 2020 och expansionen kan förbokas på den officiella spelsidan.

Läs mer om World of Warcraft: