Halo: Reach får systemkrav – kan nästan drivas av en "potatisdator"

Med en lansering i antågande avslöjas nu systemkraven för Halo: Reach, vilket går att driva med relativt enkla medel.

På senare år har Microsoft försökt sudda ut gränsen mellan bolagets två spelplattformar Windows och Xbox, men en nagel i ögat har varit rymdskjutaren Halo. Till slut avtäcktes paradserien dock för PC/Windows i början av 2019, där det även stod klart att speltiteln kommer till Steam.

Halo Reach.jpg

Sedan dess har det varit relativt lugnt, med undantag för några betatester som har körts inför lanseringen av Halo: Reach, som blir först ut till datorer. Nu avtäcks fler detaljer i form av inställningsmöjligheter, spelande och sparande över plattformar samt systemkrav. I den sistnämnda kategorin ska spelet kunna köras på alltifrån högpresterande datorer till vad utvecklarna kallar för "nästan en potatis".

Grundkrav

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i3-550
AMD Phenom II X4 960T

Grafikkort

Nvidia Geforce GTS 450
AMD Radeon HD 6850

Primärminne

8 GB

Operativsystem

Windows 7

För den som vill dra runt spelet i låga inställningar och omkring 53 bildrutor per sekund (FPS) presenteras nätta systemkrav. En Intel Core i3-550 eller AMD Phenom II X4 960T gäller på processorsidan, medan renderingen kan skötas av ett Nvidia Geforce GTS 450 alternativt ett AMD Radeon HD 6850.

Rekommenderade systemkrav

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i7-870
AMD FX-4100

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 560 Ti
AMD Radeon R7 360

Primärminne

8 GB

Operativsystem

Windows 7

Skruvas inställningarna upp och en bildfrekvens om 60 FPS i 1080p-upplösning önskas så ökar även kraven. Här gäller istället en Intel Core i7-870 eller en AMD FX-4100, där förstnämnda såg dagens ljus för tio år sedan. På grafikfronten krävs ett Geforce GTX 560 Ti eller Radeon R7 360, också här relativt snälla krav.

Systemkrav för 4K-spelande

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i5-3450
AMD FX-6350

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 770
AMD Radeon RX 480

Primärminne

8 GB

Operativsystem

Windows 7

Det är först vid 4K-spelande i 60 FPS som kraven börjar närma sig mer moderna komponenter, men då Halo: Reach utkom 2010 till då aktuella Xbox 360 är det kanske ingen överraskning att kraven inte skenar. För att rita upp rymdäventyret rekommenderas ett Geforce GTX 770 eller ett Radeon RX 480, medan en Core i5-3450 eller FX-6350 behövs för att mata grafikkorten.

För samtliga nivåer krävs 8 GB primärminne och Windows 7 eller högre, men några krav på lagringsutrymme avslöjas inte. Framledes kommer dock fler konfigurationer avslöjas, eftersom utvecklarna för närvarande testar datorkonfigurationer med integrerade grafikkretsar för att se vad som finns att hämta där.

Halo Reach 1.jpg

Även andra detaljer framkommer i blogginlägget, såsom vilken data som förs över mellan plattformarna. Genom att koppla Steam och Windows Store till ett Xbox Live-konto kan saker som utförda kampanjuppdrag och achievements sparas mellan plattformar. Sparpunkter i pågående uppdrag förs dock inte över.

På datorer kan spelet köras ifrån både Steam och Windows Store, där spelare från båda dessa kan spela med varandra. Mellan PC/Windows och Xbox kommer det däremot inte gå att spela, men det är något utvecklaren tittar på att implementera.

Slutligen omnämns en rad PC-specifika inställningar, vilket innefattar allt ifrån mus-accelerering till justerbart synfält, dynamisk upplösning och fönsterläge. Lanseringsdatumet är fortfarande 2019 men inte mer specifikt än så, och resterande Halo-spel släpps sedan i kronologisk ordning så snart de är klara.

Läs mer om Halo till PC/Windows:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!