XFX byter ut grafikkortskylaren gratis för den som köpt Thicc II

Den som köpt ett XFX Radeon RX 5700 eller 5700 XT med kylaren Thicc II erbjuds en ersättare med bättre kylprestanda kostnadsfritt.

Den amerikanska komponenttillverkaren XFX inledde sin bana med att göra grafikkort med Nvidia-kretsar, men inledde 2009 en kärleksaffär med konkurrenten AMD. Över tid gick XFX helt över till att fokusera helt på grafikkort från AMD. Strax efter lanseringen av Navi-familjen utkom därför skräddarsydda kylare från bolaget, men dessa föll inte recensenter och användare helt i smaken.

Det var XFX Radeon RX 5700 XT Thicc II som mottog kritik för dess yttre bottenplatta i aluminiumlegering och en tunn metallfilm som ledde till negativa kylegenskaper. XFX har sedan dess släppt Thicc III, som erbjuder tre istället för två fläktar samt en reviderad kyllösning. Även Thicc II uppdateras med den nya lösningen, och existerande ägare kan uppgradera kostnadsfritt.

Thicc II.jpg

Bildkälla: Techpowerup

Thicc III.jpg

Bildkälla: Techpowerup

Den uppdaterade kylaren får något längre kylfläns, samtidigt som den yttre bottenplattan som täcker GDDR6-minnet numera utgörs av koppar och den tunna metallfilmen har plockats bort. När Techpowerup jämförde Thicc III med första revisionens Thicc II uppvisade förstnämnda 8 C° lägre temperaturer för grafikminnet, något som primärt tillskrivs den nya bottenplattan.

Thicc II med den reviderade kylarlösningen finns på butikshyllor redan idag, och entusiaster som köpt den första revisionen kan kontakta XFX för att få en ny kylare kostnadsfritt. Det är ännu inte helt klart om det går att se skillnad på revisionerna utan att montera isär sitt grafikkort.

Läs mer om Navi-familjen:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!