Jedi Fallen Order och Battlefield V till Steam

Electronic Arts går nu officiellt ut med att bolagets spelutbud flyttar in till Steam, ett partnerskap som sjösätts med Star Wars Jedi: Fallen Order i november.

Det dök nyligen upp uppgifter som pekade på att Electronic Arts skulle börja sälja spel i Valves butik Steam, och detta bekräftas nu officiellt. I ett pressmeddelande meddelar Electronic Arts att både individuella speltitlar och prenumerationstjänsten EA Access flyttar in i Steam-butiken.

EA_Steam_FallenOrder.jpg
EA_Steam_sant.jpg

Partnerskapet mellan de båda företaget sjösätts i och med stortiteln Star Wars Jedi: Fallen Order som släpps den 15 november, vilket kan förbokas i Steam-butiken redan idag. Under efterkommande månader ska utbudet av EA-titlar expanderas till att även innefatta spel som Apex Legends, Fifa 20 och Battlefield V.

Multiplayer mellan Electronic Arts egna spelklient Origin och Steam stöds också. Partnerskapet mellan de båda bolaget innebär endast att Electronic Arts utbud nu görs tillgängligt även i Steam-butiken, men den egna Origin-klienten är fortfarande ett krav – samma lösning Ubisoft använder för Uplay.

Under våren 2020 blir även prenumerationstjänsten EA Access tillgänglig för Steam-användare. Utöver tidig tillgång till EA-spel ger prenumerationen också rabatter på EA-titlar.

Tack för tipset Entash, lambdan!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!