Asus-skärm får eftertraktade kombinationen IPS, 1080p och 144 Hz

Den som suktar efter en spelskärm av formatet 24 tum med upplösningen 1080p får detta i Asus TUF Gaming VG249Q, som bestyckas med IPS-panel.

Spelskärmar som kombinerar IPS-paneler med upplösningen 1080p och snabb bilduppdatering har varit eftertraktade länge, men det verkade länge som att denna kombination av egenskaper inte skulle bli realitet. Över de senaste månaderna har allt fler företag presenterat skärmar av denna typ, och Asus TUF Gaming VG249Q placerar sig i detta fack.

Asus3.jpg
Asus4.jpg
Asus1.jpg
Asus6.jpg

Skärmen mäter in på 23,8 tum och är utrustad med IPS-panel med bilduppdatering i 144 Hz. Upplösningen mäter in på 1 920 × 1080 pixlar och får upplevd responstid (MPRT) på 1 millisekund, men den officiella produktsidan anger ännu inte vilken responstid skärmen stöder för grå till grå-övergångar (GtG).

Bilduppdateringen kan synkroniseras via VESA Adaptive-sync, något som kompletteras av tekniken Asus Extreme Low Motion Blur (ELMB) som ytterligare reducerar eftersläp. Skärmens förmåga att visa mörka färgpartier stärks av tekniken Shadow Boost, som förbättrar detaljgraden i mörka partier utan att överexponera ljusare delar i bilden. Panelen stöder 72 procent av färgrymden NTSC och uppnår ljusstyrka om 250 cd/m² (nits).

Bildingångarna utgörs av en HDMI-, en Displayport- samt den anrika VGA-anslutningen. Under skalet finns också dubbla inbyggda högtalare med uteffekt om 2 watt. Stativet tillåter lutning, rotation och vinkling, och skärmen har även VESA-fästen enligt formatet 100 × 100 millimeter.

Asus meddelar till SweClockers att TUF Gaming VG249Q får ett svenskt pris på 2 490 kronor. Lansering sker någon gång mellan december 2019 och januari 2020.

Läs mer om spelskärmar:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!