Diablo IV avslöjas i konceptbok – kan avtäckas på Blizzcon om en vecka

Efter att en annons för konceptboken The Art of Diablo antytt om Diablo IV så hittar nu en hel sida från boken ut på webben – vilken enbart stärker misstankarna.

Blizzard har inte för vana att stressa ut nya spel, något som även är fallet i spelserien Diablo. Den senaste inkarnationen Diablo III släpptes 2012, men har dock fått ett antal expansioner och uppdateringar sedan dess. Många suktar efter en uppföljare, och blev besvikna förra året när ett mobilspel avtäcktes istället.

Inför Blizzcon 2019 pekar allt mer mot att en fjärde demondräpande utgåva kan vara på ingång, efter att en annons till boken "The Art of Diablo" hittat ut på webben. Annonsen refererade nämligen till Diablo II, III och IV, där sistnämnda inte finns i dagsläget. Nu har dessutom en sida ur boken hittat ut på Twitter.

Sidan beskriver karaktären Lilith, som är drottning över succubus-demonerna och har dragit i många trådar under Diablo-historiens gång. Karaktärsbeskrivningen tar specifikt upp Diablo IV, där Lilith ska återkomma med en uppfräschad design som utgår ifrån originalets vision.

Den stora Diablo IV-tråden i forumet

The Art of Diablo släpps kort efter att Blizzcon 2019 avslutats, vilket får många att spekulera kring avtäckandet av ett nytt Diablo kan ske på mässan. Blizzcon löper mellan den 1 och 2 november i Anaheim, Kalifornien.

Hur sugen är du på ett nytt Diablo för datorer, och vad vill du se för nyheter? Dela dina tankar i kommentarstråden!