Command & Conquer Remastered får första gameplay-video

Den klassiska strategititeln Command & Conquer uppdateras i ny skrud. Nu släpper EA en första videodemonstration av den finslipade klassikern.

Den som spelade PC-spel på 90-talet minns kanske strategispelen i universumet Command & Conquer. Strategifantaster kunde här njuta av dels huvudserien, men även uppskattade avstickare som Red Alert-spelen. Command & Conquer: Tiberian Dawn var dock först, och är därmed en riktig tungviktare till PC-klassiker.

CnC_Remastered_ingress.png

Spelet ska få en Remastered-utgåva med uppdaterad grafik, och nu presenterar utgivaren EA en första video av spelet. Här demonstreras bland annat hur de grafiska elementen för enheter och byggnader bibehåller skärpa även när spelaren zoomar in på olika delar av skärmen. Förbättringar inkluderar bland annat stöd för 4K-upplösning.

Bakom rodret för nyutgåvan står spelstudion Petroglyph Games, som utgörs till stor del av veteraner från utvecklaren Westwood Studios. Trots att studion låg bakom ett flertal klassiska strategispel sjönk Command & Conquer-seriens popularitet under början av 2000-talet och till sist stängde Westwood Studios under 2003.

Utöver Command & Conquer: Tiberian Dawn ska Petroglyph Games med assistans av Lemon Sky Studios även släppa en uppdaterad remastered-version av Command & Conquer: Red Alert. Gemensamt för båda nyversioner är att ljudspåren återigen hanteras av Frank Klepacki, som bland annat skapat det klassiska ljudspåret Hell March.

Dessvärre delar EA inte med sig av några nyheter om lanseringsdatum för vare sig Command & Conquer Remastered eller Red Alert.

Hur taggad på ett till tio är du på att återigen föra krig i Command & Conquer-spelen? Vilka fina minnen har du från serien? Dela med dig i kommentarerna!