Google: "Stadia-kunder inte garanterade åtkomst vid lanseringen"

Den som köpt startpaketen Founder's Edition eller Premiere Edition är inte garanterade att få börja spela den 19 november.

När Google presenterade detaljer om lanseringen av den strömmande speltjänsten Stadia sades det att betalande kunder får tillgång till tjänsten i november, följt av det kostnadsfria medlemskapet nästa år. Den som köpte hårdvarupaketet Founder's Edition får dessutom möjligheten att reservera användarnamn inför tjänstens sjösättande.

Den som investerat pengar i ett Founder's Edition eller Premiere Edition-paket har rimligtvis sannolikt antagit att denne får tillgång till Stadia när tjänsten lanseras den 19 november. I samtal med The Verge konstaterar dock Google att alla kunder inte är garanterade åtkomst när tjänsten öppnar dörrarna.

Stadia-Pro.JPG
Stadia 2.JPG

Istället kommer hårdvaran som utgör Founder's och Premiere Edition skickas ut i turordning efter när beställningen gjordes. Den som var tidigt ute med att beställa ett paket kommer alltså kunna spela direkt den 19 november, medan den som var sen på pucken får vänta på sin tur. Google påpekar att detta även konstateras i tjänstens lanseringsnyhet.

Detta innebär att de som beställt Founder's Edition blir först med att få tillgång till tjänsten. Den som köpt Premiere Edition, som lanserades senare med samma prislapp på 1 400 kronor, får med andra ord invänta Founder's Edition-kunder som hamnar före i turordningen.

Google meddelar dock att inga kunder ska behöva vänta länge. De som köpt Founder's- eller Premiere Edition-paketen ska få sina paket inom två veckor efter lanseringen. Detta återspeglas också på beställningssidan för Premiere Edition som anger tillgänglighet under november månad vid ny beställning.

Vid lanseringen finns abonnemangsformen Stadia Pro tillgänglig, vilken ger regelbundna tillskott av gratisspel och rabatter till en månadskostnad om 99 kronor. Founder's Edition och Premiere Edition innehåller tre månaders medlemskap i Stadia Pro samt en handkontroll och en Chromecast Ultra. Det kostnadsfria abonnemanget Stadia Base släpps i början av 2020.

Läs mer om Google Stadia:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!