Steams höstreor röjs i vanlig ordning

Med start i slutet av oktober får alla Steam-kunder möjligheten att tömma plånboken och bygga på den ständigt växande backloggen.

Vid olika högtider varje år sjösätter olika butiker rea-perioder, där luftiga prislappar sänks till något mer hanterbara nivåer. Detta gäller såväl fysiska som digitala butiker, och en av den sistnämnda varianten är Valves Steam-butik.

Något som är nästan lika traditionsenligt är att uppgifter om reastarten hittar ut på webben i förtid, och trenden hålls igång även i år. Den 28 oktober drar den första av tre Steam-reor igång enligt pålitliga informationskällan Steam DB. Detta handlar föga förvånande om Halloween-rean, där vettiga prislappar på skräcktemat sannolikt kan fyndas, och rean löper fram till den 1 november.

Rea nummer två blir höstrean, vilken drar igång den 26 november och löper fram till 3 december. Denna byts sedan raskt av mot julrean, vilken anges löpa mellan 19 december och 2 januari. Uppgifterna kommer enligt Steam DB från ett flertal olika spelutvecklares inlägg, som gjorts mot Valves inrådan.

Mycket pekar alltså på att det kommer ges gott om möjligheter att ro hem digitala kap i spelvärlden från oktober ända fram till starten av nästa år. Och biblioteken av ospelade Steam-köp lär alltså växa sig än mer orimliga till år 2020.