Lättsmälta systemkrav för The Outer Worlds

Jämfört med spel som kräver över 100 GB lagringsutrymme och de senaste grafikkorten framstår systemkraven för The Outer Worlds som rena barnleken.

Obsidian Entertainment har länge varit en välrenommerad rollspelsutvecklare, där Star Wars: Knights of the Old Republic II är en gammal klassiker. På senare år märks spel som Fallout: New Vegas, Tyranny och South Park: The Stick of Truth. Numera ägs bolaget av Microsoft, men innan uppköpet påbörjades ett nytt projekt.

Den stora The Outer Worlds-tråden i forumet

Screenshot (6).jpg

Detta i form av actionrollspelet The Outer Worlds, som tar plats på en av människans mest avlägsna kolonier. Spelaren vaknar upp efter att ha varit nedfryst i ett koloniskepp som flutit runt i rymden, på väg till planetsystemet Halcyon. Väl på plats finner sig karaktären inkastad i en het konfliktzon, där denne måste välja sida. Inför lanseringen avslöjar Obsidian spelets fulla systemkrav.

Grundkrav

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i3-3225
AMD Phenom II X6 1100T

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 650 Ti/Nvidia Geforce GTX 1650
AMD Radeon HD 7850

Primärminne

4 GB

Lagring

40 GB

Operativsystem

Windows 7 SP1 (64-bit)

För att dra runt spelet i lägre inställningar presenteras en rad snälla grundkrav, där antingen ett Nvidia Geforce GTX 650 Ti eller AMD HD 7850 utgör basen. Nämnvärt är att sistnämnda i mångt och mycket påminner om grafikkretsarna i Playstation 4 respektive Xbox One.

Sett till processorn räcker en Intel Core i3-3225 från det blå laget, eller 2010 års toppmodell från AMD, Phenom II X6 1100T. Obsidian bryter även trenden och kräver enbart 40 GB lagringsutrymme parat med 4 GB primärminne, långt ifrån de 175 GB kommande Call of Duty vill ockupera.  

Rekommenderade systemkrav

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i7-7700K
AMD Ryzen 5 1600

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 1060
AMD Radeon RX 470

Primärminne

8 GB

Lagring

40 GB

Operativsystem

Windows 10 (64-bit)

De rekommenderade kraven tar ett steg upp, men inte till några astronomiska nivåer med SweClockers-mått. Här gäller fyrkärniga Intel Core i7-7700K alternativt sexkärniga AMD Ryzen 5 1600, båda utrustade med flertrådstekniker. För att rendera spelets frodiga miljöer rekommenderas Geforce GTX 1060 alternativt Radeon RX 470.

Lagringskraven är kvar på samma nivå, men rekommenderade mängden primärminne dubbleras till 8 GB, samtidigt som Windows 10 föredras framför Windows 7. The Outer Worlds lanseras den 25 oktober till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One, med ett planerat släpp till Nintendo Switch senare.

Hamrar du nedladdningsknappen på lanseringsdagen, eller avvaktar du recensionerna av Obsidians kommande rymdäventyr?

Tack för tipset Flopper!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!