Star Wars Jedi: Fallen Order lämnar lovande intryck

Kollegorna hos FZ har varit i Anaheim för att spela Star Wars Jedi: Fallen Order, och intrycken är nästan uteslutande mycket positiva.

I november släpps Star Wars Jedi: Fallen Order. Spelet är emotsett av många, till stor del för att det är det första spelet i Star Wars-universumet som fokuserar på att berätta en handling sedan 2010 års Force Unleashed II. Bakom rodret står denna gång Respawn Entertainment, som etablerat en ny grupp utvecklare inom bolaget specifikt för den nya titeln.

Läs FZ:s förhandstitt av Star Wars Jedi: Fallen Order

SweClockers syskonsajt FZ har satt tänderna i spelet inför dess lansering, och deras utsände lämnar spelsessionen med mycket positiva intryck. Ett av de områden som fungerar bra är stridssystemet, som tillsammans med andra delar av spelmekaniken lånar inspiration från den brutalt svåra Dark Souls-serien. Spelaren kan hela sig med hälsoflaskor och spara framsteg vid lägereldar.

I ett av flera videoklipp som FZ:s utsände fått med sig hem till svensk mark får vi se prov på hur det kan se ut när protagonisten Cal Kestis slåss mot en bossfiende. Det är dock inte bara bossarna som tvingar spelaren att ta till olika strategier. Utbudet av fiendetyper ska vara varierat och ställer krav på spelaren att anpassa sig efter motståndet.

Utöver striderna består upplevelsen till stor del av att utforska de flera planeter som spelaren kommer besöka under äventyrets gång. Detta utforskande ska följa den så kallade "metroidvania"-modellen, där olika delar av omgivningarna är avgränsade för spelaren fram till att denne får nya förmågor som låser upp tidigare otillgängliga områden.

Trots ett fokus på berättande är utforskandet inte linjärt, och spelaren kan fritt välja i vilken ordning de olika planeterna ska utforskas. Strider och utforskande bryts också av emellanåt av pussellösning, där Cal Kestis jedi-krafter ska användas för att lösa olika fysiska pussel.

Handlingen, som utspelar sig efter händelserna i Star Wars Episode III, uppges också vara lovande. Dialogen lyfts fram som särskilt underhållande, och den som gillar den skämtsamma dialogen från Biowares äldre titlar lär uppskatta motsvarigheten här. Grafiken uppges också hålla hög nivå, men det ska tilläggas att FZ:s utsände spelat versionen för PC/Windows medan videoklippen ovan kommer från konsolversionen.

Star Wars Jedi: Fallen Order släpps den 15 november till PC/Windows via EA:s spelbutik Origin samt Playstation 4 och Xbox One.

Ser du fram emot Star Wars Jedi: Fallen Order? Dela med dig av tankar och förhoppningar i den stora forumtråden!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!