Tygchassit "Alice" senast ut från In Win

Utöver möjligheten att byta motiv ska In Wins nya Alice-chassin även bjuda på enkel installation och gott luftflöde.

Under Computex 2019 spanade SweClockers in In Win chassikoncept Alice, där en stomme täcks av tygstycken med olika motiv. Det var då inte klart om Alice skulle resultera i kommersiella produkter, en fråga In Win nu svarar på genom att lansera produktfamiljen.

InwinAlice-12.jpg
InwinAlice-6.jpg
InwinAlice-7.jpg
InwinAlice-8.jpg
InwinAlice-9.jpg
InwinAlice-10.jpg
InwinAlice-11.jpg

Stommen i Alice-chassin bygge bygger på ABS-plast vilket ger låg vikt jämfört med konkurrerande metallchassin. Denna stomme kan användaren sedan klä i tygmaterial med olika sammansättningar av mönster, motiv och färger. Tanken är också att en marknad för tredjepartstyger ska öppnas upp för att ge användarna ett större utbud.

Inwin_bygga.jpg
Inwin_kylning.jpg
Inwin_filter.jpg
Inwin_vertikalt.jpg
Inwin_tyger.jpg
Inwin_specs.jpg

Alice är miditower-modeller med stöd för moderkortsformaten ATX, Micro ATX och Mini ITX. En öppen design ska låta luft flöda fritt från chassits botten och ut genom toppsektionen, där löstagbara filter ska fånga upp dammpartiklar. Den vertikala öppna strukturen i designen låter också värme stiga och lämna systemet enkelt. Samtliga fyra sidor är öppna för enkel åtkomlighet.

Sett till kylning är chassit förberett för vattenkylning, där toppdelen har utrymme för radiatorer med storlekar om 120 millimeter. I bottendelen ryms radiatorer på maximalt 360 millimeter, eller tre kylare på 120 millimeter. Kylaren för processorn tillåts en maximal höjd på 195 millimeter. Montering av grafikkort stöder längder om 300 millimeter.

Vidare stöds tre interna lagringsenheter av 2,5-tumsformat och en enhet av 3,5-tumsformat. Nätaggregat stöds om längder på maximalt 220 millimeter. Chassit väger totalt 5 kg och stommen kommer i färgerna Cool Grey och Dark Grey medan toppdelens filterlock kan fås i färgerna Cool Grey eller orange.

I skrivande stund saknas information om när Alice-produkterna blir internationellt tillgängliga och vilka prislappar som gäller.

Kan du tänka dig att bygga dator i ett tygbeklätt chassi, eller är det estetiska alltid sekundärt chassits praktiska egenskaper?