Red Dead Redemption 2 till PC/Windows breddar skärmfunktionerna

Den som föredrar att spela med flera skärmar eller ultrabreda skärmar bjuds på fest för ögonen i Red Dead Redemption 2 för PC/Windows.

När Rockstar Games till slut avtäckte den efterlängtade PC-versionen av Red Dead Redemption 2 i slutet av förra veckan meddelade företaget att fler detaljer skulle tillkomma senare. Igår avtäcktes de officiella systemkraven, vilka utmärker sig gällande lagringskraven.

RDR2-3.jpg
RDR2-5.jpg
RDR2-8.jpg
RDR2-6.jpg

Tillsammans med systemkraven framgår även några detaljer om de förbättringar som gjorts i PC-versionen av spelet. Dessa innefattar dels grafiska förbättringar och dels stöd för olika skärmtekniker. Utöver stöd för 4K-upplösningar och icke-specifikt stöd för "snabbare bilduppdatering" stöds även uppsättningar av flera skärmar.

Red Dead Redemption 2 for PC also offers HDR support, the ability to run high-end display setups with 4K resolution and beyond, multi-monitor configurations, widescreen configurations, faster frame rates and more.

Den som använder ultrabreda skärmar med bildförhållandet 21:9 kan glädjas åt att stöd för detta antyds, om än inte konkret bekräftas, med texten "widescreen configurations". Bland de tekniska förbättringarna i spelmotorn ingår bland annat att de renderade avstånden ökats (eng. draw distance), vilket gör det möjligt att se landmärken från längre avstånd.

RDR2-1.jpg
RDR2-4.jpg
RDR2-2.jpg

Vidare förbättringar innefattar förbättrad ljussättning. Rockstar går inte in på detaljer om detta, men sannolikt har spelets system för global ljussättning (eng. global illumination) utökats gällande exempelvis reflektioner. Förbättrad skuggsättning och dynamiskt färgomfång i form av HDR stöds också.

Spelets system för deformerbar snö har också förbättrats med högre detaljgrad. Andra delar av omgivningen som skruvats upp till PC-versionen inkluderar bland annat träd, som använder tekniken tesselering för att öka detaljgraden.

Red Dead Redemption 2 släpps till PC den 5 november i en rad olika digitala spelbutiker, däribland Rockstar Games Launcher och Epic Game Store följt av Steam-butiken i december. Spelet kan förköpas i Rockstars butik där prislappen för standardutgåvan hamnar på 59,99 EUR, eller cirka 660 kronor.

Läs mer om Red Dead Redemption:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!