"Samsung" trillar av Galaxy Fold

Det är inte lätt när det är svårt – och nu är det väldigt svårt för Samsung, vars logotyp trillar av den vikbara luren Galaxy Fold.

Med Galaxy Fold ville Samsung förändra mobilvärlden, men att ta fram en vikbar telefon är lättare sagt än gjort. Inför lanseringen gick Galaxy Fold sönder i händerna på journalister som skulle testa den, varpå Samsung senarelade lanseringen och gick tillbaka till ritbordet.

Även om mycket förbättrats med Galaxy Fold är det fortfarande en ömtålig historia, vilket kommer till följd av de rörliga delarna och att den vikbara skärmpanelen skyddas av en plastfilm istället för glas. Nu uppdagas ännu ett kvalitetsproblem – Samsung trillar av sin egen telefon.

När Youtube-kanalen Jerryrigeverything utsatte telefonen för ett tortyrtest noterade Zack Nelson att bokstäverna i Samsung-logotypen kan lossna. På Twitter lägger en av de första faktiska kunderna upp en bild på sin Galaxy Fold, som redan börjat tappa sina reflekterande Samsung-bokstäver.

Det fina i kråksången för Samsung (eller S ms ng /reds. anm.) är att detta är ett kvalitetsproblem som inte påverkar telefonens funktion. Värt att nämna är också att Galaxy Folds gångjärn än så länge bedöms som väldigt robust och att det är just skärmen som löper störst risk att gå sönder, varför Samsung erbjuder att reparera skärmen för 149 USD vid första reparationstillfället.

Samsung Galaxy Fold släpps i Sverige den 18 oktober till det rekommenderade priset 23 000 kronor. I priset ingår de trådlösa hörlurarna Galaxy Buds, ett skal i aramidfiber och ett års försäkring genom Samsung Care+.

Läs mer om Samsung Galaxy Fold: