Bethesda avtäcker Fallout Legacy Collection – från år 1997 till Fallout 4

Spelutgivaren Bethesda besvarar ryktena och avtäcker en ny samlingsutgåva för spelserien Fallout. Nya Legacy Collection tar avstamp i 1997 års Fallout och sträcker sig fram till Fallout 4.

I snart ett sekel har människor världen över förfasats över konsekvenserna av ett potentiellt kärnvapenkrig, något som också gett upphov till en hel del litteratur, film, serier och inte minst spel. Ett av de mest kända är utan tvivel spelserien Fallout, där den första titeln släpptes år 1997.

För den som ännu inte satt tänderna i de gamla Fallout-spelen eller helt enkelt är en nostalgiker tillkännager Bethesda nya Fallout Legacy Collection. Den fysiska utgåvan innehåller Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout 3 GOTY, Fallout: New Vegas Ultimate Edition och Fallout 4 GOTY. De tre senare innehåller även alla större nedladdningsbara tillägg (DLC).

Fallout Legacy Collection

  • Fallout

  • Fallout 2

  • Fallout Tactics

  • Fallout 3 Game of the Year (GOTY) Edition

  • Fallout: New Vegas Ultimate Edition

  • Fallout 4 Game of the Year (GOTY) Edition

SweClockers formkurva för Fallout.png

Av spelen i samlingen är vissa mer uppskattade än andra. När SweClockers medlemmar före sommaren röstade om bästa titeln i serien tog Fallout 2 hem segern. På jumboplants hamnade senaste inlagan Fallout 76 – vilken inte medföljer i Bethesdas nya paket.

Fallout Legacy Collection släpps i begränsad utgåva i utvalda länder den 25 oktober för 39,99 euro, motsvarande strax över 400 kronor. När och om samlingsutgåvan kommer till Sverige är ännu inte känt.