Nya Microsoft Surface till Sverige redan i höst

Med en rad nya produkter slår Microsoft på stora trumman runt familjen Surface. För ovanlighetens skull får även Sverige ta del av tidig lansering.

Under gårdagen presenterade Microsoft en rad nya enheter i produktfamiljen Surface. Mest omtalade är utan tvekan Surface Duo och Surface Neo, vilka är vikbara enheter med dubbla skärmar som lanseras sent 2020.

På menyn finns dock även tre mer traditionella enheter – Surface Pro 7, Surface Laptop 3 samt Surface Pro X. Samtliga varianter når amerikanska marknaden senare i höst, vilket normalt brukar betyda en Sverige-lansering några månader senare. Den här gången ser det dock annorlunda ut – datumen gäller även för den svenska marknaden, något som var lätt att missa i gårdagens spärreld av information.

Konkret betyder det att Surface Pro 7 och Surface Laptop 3 lanseras i svenska butiker den 22 oktober, där flera återförsäljare redan öppnat för förbokningar. ARM-bestyckade Surface Pro X kommer aningen senare, och finns på hyllorna den 19 november.

Fler nyheter från Microsofts Surface-evenemang:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!