AMD lägger till Radeon Image Sharpening för RX Vega-serien och Radeon VII

Efter hård kritik och många besvikna användare backar AMD och lägger till stöd för Radeon Image Sharpening för Vega-baserade grafikkort, något bolaget menar var tanken från start.

I samband med lanseringen av Radeon RX 5700-serien och den nya arkitekturen Radeon DNA (RDNA) passade AMD på att introducera ett gäng nya tekniker. Bland dessa märks Radeon Image Sharpening (RIS), som genom uppskalning och algoritmer för ökad bildskärpa ska ge förbättrad bildkvalitet med minimal inverkan på prestandan.

I efterhand lade AMD till stöd för grafikkort med arkitekturen Polaris, som innefattar Radeon RX 400- och RX 500-serierna. Däremot blev mer moderna Vega utan RIS. I takt med att kritiken växte uttalade sig AMD i en intervju med att de överväger lägga till stöd även för Vega, samt lät användare rösta om saken.

rx_vega_64-1.jpg

Nu lanseras drivrutinen Radeon Software Adrenalin 2019 Editon 19.9.3, där en av de stora nyheterna är just stöd för Radeon Image Sharpening till Vega-baserade grafikkort. Det handlar om kvartetten Radeon VII, RX Vega 64, RX Vega 56 och Vega Frontier Edition.

Did I say I thought they would say no? If it appeared that way I apologize. I miscalculated the order in which to release support. I assumed that since there were more Polaris users that I would satisfy the greater number of users first. Unfortunately we are human and sometimes we make mistakes, the best we can do is to correct them as quickly as possible.

Reddit skriver AMD:s ansvarig för drivrutiner, Terry Makedon, om turerna kring RIS för Vega. Till skillnad från tidigare uttalanden menar han på att stödet var planerat från allra första början, men att de valde att prioritera Polaris och dess större kundbas. Just prioriteringsordning beskrivs därtill som ett "misstag".

Förutom RIS för Vega ger drivrutinen officiellt stöd för Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, ett par buggfixar och som i vanlig ordning en lista på kända problem. Fler detaljer kring detta finns i den tillhörande diskussionstråden.

Läs mer om Radeon "Navi" och Radeon Image Sharpening:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!