Razer avtäcker Seiren Emote – mikrofon som förmedlar känslor

Mikrofonerna i Razers Seiren-serie utökas med Seiren Emote, som med 64 stora pixlar låter den som strömmar spel förmedla sina känslor med emoji-symboler.

Razer har många strängar på sin lyra. Företagets produktutbud rymmer allt från bärbara datorer till telefoner och en myriad av PC-tillbehör. En av de många produkttyperna som står till buds är mikrofonerna i Seiren-serien som profileras mot de som strömmar spelsessioner på webben.

RazerSeirenEmote1.jpg

Produktfamiljen utökas nu med modellen Seiren Emote. Som namnet antyder handlar den stora nyheten denna gång om att mikrofonen utrustats med förmågan att förmedla så kallade emoji-symboler. Detta görs genom en integrerad LED-skärm som kan visa 8 gånger 8 pixlars färginformation. Denna ansluts mot Razers mjukvara Emote Engine som kan förmedla över 100 olika emoji-symboler.

Vilka emoji-symboler som visas och när de ska visas styrs via den tillhörande applikationen Streamer Companion App. Vissa symboler kan visas när följare donerar pengar eller prenumererar på kontot, andra symboler kan visas exempelvis när specifika nyckelord nämns i chat-konversationer.

Specifikationer Razer Seiren Emote

Frekvensomfång - mikrofon

100 Hz–20 kHz

Frekvensomfång - hörlursförstärkare

20 Hz – 20 kHz

Uteffekt hörlurar

110 mW (vid 16 Ohm)

Impedans

≥ 16 Ohm

Känslighet

20 mV (vid 1 kHz)

Bithastighet

16-bitars

Operativsystem

Windows 7/8/10

Garantitid

2 år

Nyheterna är inte enbart begränsade till emoji-symboler. Mikrofonens fäste ska bland annat dämpa vibrationer mer effektivt än tidigare modeller. Mikrofonens höjd kan också anpassas via en justerbar mikrofonhals (Gooseneck Extender) som kan sträckas ut och dras ihop. Razer Seiren Emote ansluts via USB och stöder streamingplattformarna Twitch, Streamlabs, XSplit och Mixer.

Razer Seiren Emote kostar 179,99 USD, motsvarande cirka 2 200 kronor inklusive moms. När produkten lanseras i Sverige är ännu inte känt.

Läs mer om Razer-tillbehör:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!