Epic Games Store uppdateras med krympta patchar och spårning av speltid

Epic Games Store utökar stadigt butikens utbud och funktioner. Nu kräver patchar mindre utrymme, samtidigt som speltid spåras och spelbiblioteket får en listvy. Dessutom avslöjas framtida nyheter.

Steam har under många år varit den dominerande plattformen för att distribuera spel på datorer, med konkurrenter som Uplay, Origin och GOG Galaxy. Den mest omtalade på senare tid är dock Epic Games Store, som ger ut spel gratis, köper exklusiviteter och lovar utvecklare en större del av intäktskakan.

Vid lanseringen för snart ett år sedan var butiken dock ganska sparsmakad både sett till funktioner och utbud. Över tid har dock utbudet breddats markant, samtidigt som ångerrätt och molnsparningar lagts till som funktioner. I septembers uppdatering tillkommer bland annat spårning av speltid och nya vyer.

Epic Games Store Patches.PNG

Det är det egna spelbiblioteket som får en listvy, där spelen kan sorteras alfabetiskt eller utifrån senast spelade. Nytt är även en sökfunktion samt att kunna sortera på installerade spel. Dessutom optimeras leveransen av patcher för att ta mindre plats. En säsongsuppdatering till Fortnite går därmed från 6,79 GB till 2,03 GB.

En del smärre funktioner som stöd för spelpaket och traditionell kinesiska tillkommer också. Framöver siktar Epic på att uppdatera butiken med många av de funktioner Steam har. Det innefattar skräddarsydda förslag, fler filtreringsalternativ samt ett presentationslager (eng. overlay) som går att öppna under spelande.

Använder du Epic Games Store flitigt, och vad tycker isåfall du om de nya funktionerna?

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!