Oneplus visar upp Oneplus TV Q1 – 55 tum med 4K QLED och inbyggd soundbar

När Oneplus 7T avtäcktes i Indien passade företaget på att även introducera TV-apparaterna i Q1-familjen. Dessa bjuder på 55-tums QLED-paneler med 4K-upplösning och inbyggd soundbar.

Oneplus meddelade redan i fjol att företaget ämnade utöka produktutbudet med TV-apparater, men meddelade inte när dessa skulle nå marknaden. Under de senaste månaderna har företaget sakta men säkert avtäckt mindre detaljer om de kommande produkterna, men nu har de avtäckts i sin helhet.

OneplusTV.jpg
OneplusTV_soundbar.jpg
OneplusTV_ovanifrån.jpg
OneplusTV_mönster2.jpg
OneplusTV_fjärris.jpg
OneplusTV_tjocklek.jpg
OneplusTV_50W.jpg

Oneplus TV Q1 blir namnet på produktfamiljen som består av två modeller – standardmodellen Q1 och Q1 Pro. Båda modellerna bestyckas med en 55 tum stor skärm av typen QLED och upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar (4K UHD). Skärmarna stöder också dynamiskt färgomfång i form av standarderna Dolby Vision och HDR10+.

Sett till ljudbilden är både Q1 och Q1 Pro bestyckade med en integrerad soundbar. Denna soundbar har 50 W uteffekt och stöder Dolby Atmos. Antalet högtalarelement den består av är den största särskiljande egenskapen mellan de två modellerna.

Oneplus TV Q1 är utrustad med en statisk soundbar med fyra högtalarelement, medan Q1 Pro bestyckas med en motoriserad soundbar som fälls ner under tv:n. Pro-modellens soundbar uppgraderas också till åtta högtalarelement. I Pro-modellen ingår även ett stativ som kan köpas till separat till standardmodellen.

Sett till mjukvaran används Android TV som får stöd för röststyrning via både Amazon Alexa och Google Assistent. Mjukvaran kan logiskt nog kopplas samman med Oneplus telefoner via applikationen Oneplus Connect. Denna låter användaren söka på filmer, musik och mata in text i textfält från telefonens virtuella tangentbord. Telefonskärmen kan även användas som pekskärm för navigation.

Sett till anslutningar är båda modellerna utrustade med fyra HDMI 2.0-ingångar, samt stöd för trådlös anslutning via Wifi och Bluetooth 5.0. Vilken version av Wifi-standarden som stöds framgår inte. Då produkterna endast avtäcktes för den indiska marknaden saknas riktpriser för övriga regioner.

Baserat på de indiska priserna ser Oneplus TV Q1 ut att hamna på 12 100 kronor medan Pro-syskonet hamnar på cirka 17 300 kronor inklusive moms.

Skulle en TV från Oneplus vara aktuell för dig när det blir dags att inhandla nytt nästa gång? Dela med dig i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!