Google kontrar Apple Arcade med Play Pass

Kort efter att Apple lanserat Apple Arcade sjösätter Google den egna motsvarigheten Play Pass. För en månadskostnad får Android-användare ett ständigt ökande utbud av speltitlar.

En trend som kännetecknar spelmarknaden de senare åren är att strömmande speltjänster och prenumerationstjänster blivit allt mer populära. Allt från Humble Bundle till Xbox Game Pass ger spelare ett ständigt ökande spelutbud till en månadskostnad. Tidigare i september sjösatte Apple tjänsten Apple Arcade och nu kontrar Google med motsvarande tjänst för Android-enheter.

MonumentValley2.jpg

Monument Valley 2

StardewValley.jpg

Stardew Valley

thimbleweed-park.jpeg

Thimbleweed Park

Google Play Pass ger vid lansering spelare tillgång till ett utbud på 350 titlar. Dessa kan installeras och spelas utan reklam eller köp i applikationerna och titlar som ska ingå i Play Pass får alltså inte bestyckas med betalningar i applikationerna. Till skillnad från Apple Arcade, som sjösattes med en rad nya speltitlar, består Play Pass i dagsläget av befintliga titlar.

Exempel på spel som ingår från start är bland annat Monument Valley 2 från svenska Ustwo, peka och klicka-äventyret Thimbleweed Park, jordbrukssimulatorn Stardew Valley, stämningsfulla Limbo från danska Playhead, med flera. I tjänsten ingår inte bara spel utan även några bruksapplikationer, som exempelvis väderleksmjukvaran Accuweather.

Google Play Pass finns tillgängligt nu och kan användas på enheter som kör Android 4.4.4 eller senare och har tillgång till mjukvarubutiken Google Play Store. Tjänsten är än så länge endast tillgänglig på den amerikanska marknaden. Prislappen hamnar på 4,99 USD per månad vilket är exakt samma som för Apple Arcade.

Amerikanska kunder erbjuds ett introduktionspris på 1,99 USD per månad under första året, och det återstår att se om samma erbjudande följer med när tjänsten expanderas till fler länder.

Läs mer om prenumerationstjänster för spel:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!