Steams nya spelbibliotek nu i öppen beta

Den tidigare slutna betan för Steam-klientens moderniserade spelbibliotek är nu öppen för alla medlemmar som deltar i betaprogramet.

I början av månaden presenterade Valve att Steam-klienten ska få en rejält omarbetad design för spelbiblioteket. Denna uppdatering moderniserar dels designen men lägger även till nya funktioner för organisering av biblioteket. Den nya designen har tidigare varit tillgänglig som sluten beta, men öppnas nu upp för samtliga betatestare.

Steam_bibliotek.jpg
Steam_samlingar.jpg
Steam_dynsamling.jpg
Steam_dynJRPG.jpg
Steam_settings.jpg

Utöver de designmässiga förändringarna lägger uppdateringen bland annat till nya alternativ för sortering av biblioteket. Dynamiska samlingar låter användaren skapa samlingar baserade på filter, som dynamiskt lägger till nya titlar som matchar samlingens nyckelord. Spel har nu också fått mer informativa sidor och användaren kan informeras om vänners aktiviteter.

För att få tillgång till den nya designen behöver användaren först anmäla sig till betaprogrammet. Detta görs genom att öppna inställningarna och sedan anmäla sig till betaprogrammet under sektionen Konto. Efter en omstart av klienten finns det nya spelbiblioteket på plats.

Anmälningssidan för betaversionen nämner inte när den nya designen kommer rullas ut i skarp version för alla användare av Steam-klienten.

Läs mer om spelklienter:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!