Google Pixel 4 lanseras den 15 oktober

Avtäckandet av Pixel 4 och andra nyheter i Googles produktutbud sker den 15 oktober. Utöver den nya telefonen är även nyheter inom det smarta hemmet och speltjänsten Stadia att vänta.

Likt många andra håller Google ett årligt förekommande evenemang där företagets kommande produkter presenteras. Tillställningen äger rum i oktober och tidigare år har bjudit på nyheter inom telefonfamiljen Pixel såväl produkter för smarta hemmet som Google Home, Nest Hub och Chromecast-familjen.

Google_oktober.jpeg

Google har sedan tidigare bekräftat att Pixel 4-telefoner ska visas upp, detta efter att produktbilder letat sig ut på webben. De officiellt avtäckta bilderna visar endast upp baksidan på en telefonmodell, där två kameror huserar i en fyrkantig kameraplatta. Telefonens baksida går även i en färg istället för två som med tidigare modeller.

Samtliga telefoner i Pixel 4-familjen kommer utrustas med Android 10, som redan finns tillgängligt för befintliga Pixel-användare. Tidigare rapporter har även avslöjat att Android 10 får inbyggt stöd för skärmar med 90 Hz bilduppdatering, vilket antyder att en eller flera modeller i Pixel 4-familjen bestyckas med den snabbare bilduppdateringen.

Precis som tidigare år är även nyheter inom Google Home, Nest Hub och Chromecast-familjerna att vänta. I år väntar dock lanseringen av den strömmande speltjänsten Google Stadia i november, vilken sannolikt integreras i någon form i de nya produkterna som presenteras i oktober.

Produktnyheterna lär också sannolikt utrustas med de förbättrade röst- och AI-tjänsterna som presenterades under utvecklarmässan Google I/O i maj. Dessa innefattar bland annat en snabbare och mer verklighetstrogen röstassistent, samt att beräkningar utförs lokalt istället för i molnet.

Googles oktober-event går av stapeln den 15 oktober.

Läs mer relaterade Google-nyheter:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!