Likt många andra håller Google ett årligt förekommande evenemang där företagets kommande produkter presenteras. Tillställningen äger rum i oktober och tidigare år har bjudit på nyheter inom telefonfamiljen Pixel såväl produkter för smarta hemmet som Google Home, Nest Hub och Chromecast-familjen.

Google_oktober.jpeg

Google har sedan tidigare bekräftat att Pixel 4-telefoner ska visas upp, detta efter att produktbilder letat sig ut på webben. De officiellt avtäckta bilderna visar endast upp baksidan på en telefonmodell, där två kameror huserar i en fyrkantig kameraplatta. Telefonens baksida går även i en färg istället för två som med tidigare modeller.

Samtliga telefoner i Pixel 4-familjen kommer utrustas med Android 10, som redan finns tillgängligt för befintliga Pixel-användare. Tidigare rapporter har även avslöjat att Android 10 får inbyggt stöd för skärmar med 90 Hz bilduppdatering, vilket antyder att en eller flera modeller i Pixel 4-familjen bestyckas med den snabbare bilduppdateringen.

Precis som tidigare år är även nyheter inom Google Home, Nest Hub och Chromecast-familjerna att vänta. I år väntar dock lanseringen av den strömmande speltjänsten Google Stadia i november, vilken sannolikt integreras i någon form i de nya produkterna som presenteras i oktober.

Produktnyheterna lär också sannolikt utrustas med de förbättrade röst- och AI-tjänsterna som presenterades under utvecklarmässan Google I/O i maj. Dessa innefattar bland annat en snabbare och mer verklighetstrogen röstassistent, samt att beräkningar utförs lokalt istället för i molnet.

Googles oktober-event går av stapeln den 15 oktober.

Läs mer relaterade Google-nyheter:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!