Google Stadia får stöd för moddar och speldemon

I en intervju avslöjar produktchefen för Google Stadia att tjänsten kommer få stöd för både moddar och speldemon, samt att företaget överväger egna tangentbord och möss som kopplas in via Wifi.

Under GDC 2019 var det dags för Google att avslöja sin egen satsning för strömmade spel – Google Stadia. Tjänsten erbjuder spelströmning i 1080p och 60 FPS, medan de som betalar en månadsavgift för Stadia Pro kan se fram emot 4K UHD i 60 FPS med HDR. Nu avslöjar Google ytterligare detaljer om bland annat moddstöd och speldemon.

Det är i det senaste avsnittet av Stadiacast som John Justice, produktchefen för Google Stadia, svarar på flera frågor om tjänsten. Bland annat framkommer det att stöd för demoversioner av spel kommer läggas till efter lanseringen av Stadia. Detta inkluderar såväl betalande kunder som personer som vill testa på tjänsten.

Dessutom kommer även stöd för moddar implementeras, men i vilken utsträckning detta gäller framgår inte. John Justice menar på att hur svår implementationen av moddar är varierar stort mellan spel, och att Stadia-teamet fortfarande funderar på hur innehållet ska kureras.

Slutligen nämns även sparningar som synkas mellan plattformar som en nyckelfunktion för tjänsten. Ambitionen är att alla spel som släpps ska stödja sömlös överföring av sparningar mellan enheter, men några spel och plattformar kan enligt Justice falla mellan stolarna initialt. Google sägs även titta närmare på en lösning för att koppla in tangentbord och mus i enheter som saknar portar.

Google Stadia lanseras i Sverige i november till en månadsavgift om 99 kronor. Detta följs sedan upp av Stadia Base under 2020, där spel kan köpas och spelas i 1080p och 60 FPS utan en prenumeration.

Läs mer om Google Stadia:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!