Telenors stulna kunddata användes för rekrytering till konkurrent

I slutet av förra veckan upptäckte telekomoperatören Telenor ett dataintrång där kunduppgifter hamnat på vift. Drabbade kunder har blivit kontaktade om att rekryteras till konkurrenten Tre.

I slutet av förra veckan blev vissa Telenor-kunder kontaktade av företaget om att de påverkats av ett dataintrång. Intrånget skedde i ett system för säljstöd och angriparna fick där tillgång till kunddata som telefon- och personnummer. Nu rapporterar Computer Sweden att drabbade Telenor-kunder blivit kontaktade av säljföretag som försökt rekrytera dem till konkurrenten Tre.

Intrånget gjordes möjligt genom att ett lösenord till säljstödssystemet hittade ut i orätta händer. Intrången skedde över en sex månader lång period och upptäcktes först efter att en automatiserad analys gjorts på inloggningar i systemets databas och vilken data dessa läste. Under månaderna som gått sedan intrånget har Telenor blivit kontaktade av kunder som blivit målet för oseriös marknadsföring.

CS_TelenorTre.jpg

Bildkälla: Computer Sweden

Många av de drabbade kunderna uppger att de kontaktats av telemarketingföretaget Abonnera Sverige AB som försökt rekrytera åt Telenors konkurrent Tre. Enligt Abonnera Sverige AB:s säljare ska uppgifterna kommit från företaget Operatörspartner AB, som också pekas ut som ansvariga av Tre.

I en intervju med Tres kommunikationschef berättar operatören att de fört en dialog med Telenor ända sedan intrånget uppdagades, och att avtalet med Abonnera Sverige AB sagts upp och deras åtkomst till säljsystemen stängts av.

Tres kommunikationschef avslutar med att företaget inte kan utesluta att något brottsligt skett gällande Abonnera Sverige AB, men att det är för tidigt att säga i dagsläget.

Är du Telenor-kund och har blivit kontaktad av oseriösa telemarketingbolag? Dela med dig i kommentarerna!

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!