Phanteks lanserar Eclipse P360X – prisvärt chassi med RGB-belysning

Den uppdaterade modellen av den prisvärda föregångaren P350X tillför bland annat nytt stilspråk med LED-belysning och förbättrat luftflöde.

Under Computex 2019 visade Phanteks upp chassit Eclipse P360X, en uppdaterad variant av föregångaren Eclipse P350X i det lägre prissegmentet. Nyheterna denna gång innefattar bland annat RGB-belysning som integrerats i ett stilspråk som ska påminna om fartfyllda bilar.

Eclipse P360X–3.jpg
Eclipse P360X–4.jpg
Eclipse P360X–5.jpg

Chassit är i storleksklassen mid-tower och stöder moderkort med formfaktorn ATX, men formfaktorn E-ATX stöds också med maximal tillåten bredd på 280 millimeter. Chassits front har fått integrerad RGB-belysning i två vertikala paneler som enligt företaget ska påminna om en racingbil. Chassits sidopaneler bestyckas med härdat glas och luftflödet genom chassits topp och innanmäte ska också vara förbättrat.

Sett till stödet för fläktar kan fronten bestyckas med två fläktar på 120 mm eller två på 140 mm. Samma stöd gäller chassits tak medan baksidan stöder en fläkt på 120 mm. Övriga funktioner innefattar stöd för montering av vattenkylning där fronten stöder montering av radiator i storleksklassen 120, 140, 240 eller 280 mm. Taket stöder storlekar om 120 eller 240 mm medan baksidan kan hantera en radiator på 120 mm.

Airflow.jpg
BracketFilter.jpg
Radiator.jpg

Sett till lagring rymmer chassit två hårddiskar på 3,5 tum eller tre SSD-enheter (två SSD-hållare ingår i paketet). Vertikal montering av grafikkort stöds via en anslutningsbar monteringsram, som dock inte ingår i paketet. Chassits storlek mäter in på 200 × 465 × 455 millimeter. I samband med lanseringen av Eclipse P360X passar Phanteks även på att uppdatera chassit Evolv Shift som med modellen Evolv Shift Air bestyckas med sidopaneler av mesh-galler.

Phanteks Eclipse P360X lanseras i september med rekommenderad prislapp på 69,99 EUR, motsvarande cirka 750 kronor.

Läs mer om Phanteks:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!