Nintendo presenterar Ringfit Adventure – träningsredskap för Switch

Vanan trogen är Nintendo på gång att lansera ett nytt tillbehör till spelkonsolen Switch. Denna gång handlar det om ett cirkelformat tillbehör med fokus på träning och hälsa.

Ända sedan japanska spelgiganten Nintendo gav sig in på konsolmarknaden har företaget inte varit rädda för att komplettera spelkonsolerna med en rad olika tillbehör. Dessa utgörs av allt från från robotkompanjonen ROB som sällskapade företagets första konsol NES, till bongotrummorna som medföljde spelet Donkey Konga till Gamecube eller, tillbehörsserien Labo till senaste Switch.

Nintendos senaste tillskott i tillbehörsfamiljen bör därför inte göra någon förvånad. Ringfit Adventure består av två komponenter, där den mest iögonfallande är det stora cirkulära tillbehöret som ger produkten dess namn. I ringen placeras en av Switch-konsolens två Joy-con-kontroller och den andra kontrollen placeras i en hållare som fästs runt användarens ben.

Ringen är utrustad med sensorer som kan läsa av fysiskt tryck, vilket används för att läsa av om användaren utövar fysiskt tryck på ringen. Rörelser registreras genom den Joy-con-kontroll som är ansluten till ringen då dessa är utrustade med flertalet sensorer, bland annat gyroskop. Kombinationen av de två används för att navigera och utforska en spelvärld.

Användaren springer i spelet genom att springa i verkliga livet, vilket registreras med Joy-con-kontrollen fäst vid benet. För att skjuta iväg en vindpust trycker användaren ihop ringens sidor, och om ringen riktas nedåt hoppar spelarens avatar. Andra fysiska gester aktiverar handlingar som paddling, flaxande med vingar och mer därtill.

När spelaren stöter på fiender i spelvärlden startas ett stridsläge. Här ska spelaren utföra olika fysiska moment för att attackera fienden. Attackerna är indelade i olika kroppsdelar, där röd grupp involverar armar, medan blå grupp involverar benövningar.

Ringfit Adventures och dess relaterade tillbehör lanseras den 18 oktober 2019 till en ännu inte angiven prislapp.

Läs mer om Nintendo Switch:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!