Microsoft-anställda gör musikal om allt från Bill Gates till Clippy

En diger skara Microsoft-anställda har kokat ihop bolagets historia i en välgjord musikvideo, där exempelvis Steve Ballmers "developers" och Surface-familjen tar plats i rampljuset.

Amerikanska Microsoft är i konsumentkretsar kanske mest känt för operativsystemen i Windows-serien, men arsenalen av mjuk- och hårdvara är betydligt bredare än så. Med Bill Gates i spetsen slog företaget upp portarna år 1975 och Windows-familjen tillsammans med programsviten Office hör till bolagets mest långlivade produkter.

All around the world our products are well-known!
Except for when we tried to make a phone!

Nu har över 100 Microsoft-anställda och praktikanter knåpat ihop en hyllningsvideo till företagets produkter och gedigna historia, där allt sammanfattas i en åtta minuter lång musikal av bästa Broadway-snitt. På menyn står omnämnanden av populär hårdvara såsom Xbox, men manusförfattarna har även lite självdistans och nämner envisa Clippy samt de mindre lyckade Windows Phone och Vista.

Azure is the backbone of our business operations
A public cloud compliant platform for your applications
In Seattle they’re complaining; it’s really entertaining;
There’s so much cloud computing here of course it’s always raining

I videon omnämns också bolagets stora närvaro inom molntjänster, där plattformen Azure utgör grunden. Inom kort ska Microsoft även sjösätta den strömmande speltjänsten Project Xcloud på bred front och i musikvideon har Xbox-familjen och den egna spelutvecklingen fått några egna verser, där svenskutvecklade Minecraft lyfts fram specifikt.

Avslutningsvis kan nämnas att även övriga hårdvarusatsningar får en stund i rampljuset, där datorer i Surface-familjen och förstärkt verklighet (eng. augmented reality, AR) med Hololens är exempel. Självklart får Office-programmen också vara med på ett hörn.

Tycker du att musikaltemat borde bli en del av Microsofts marknadsföring? Känner du till någon annan reklamsnutt som skulle bli bättre med stämsång och koreografi? Diskutera i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!