Google Pixel 4 och Oneplus 7T bestyckas med 90 Hz-skärmar

Både uppdaterade Oneplus 7T och Googles kommande Pixel 4 bestyckas med 90 Hz-skärmar, som av allt att döma ser ut att bli ny guldstandard inom framtida Android-telefoner i toppskiktet.

Under det gångna året har premiumsegmentet för Android-telefoner i allt större utsträckning utgjorts av telefoner med snabb bilduppdatering. Utöver rent spelfokuserade telefoner introducerade Oneplus 7 Pro bilduppdatering på 90 Hz för "vanliga" telefonmodeller, och nyligen publicerade källkoden till Android 10 avslöjar att även Googles Pixel 4-telefoner får den högre bilduppdateringen.

Pixel 4-telefonerna bekräftades officiellt av Google tidigare i vår efter en tids rykten. Då avslöjades inga vidare detaljer om vad telefonerna skulle utrustas med i hårdvaruväg, men nu avslöjas alltså åtminstone en av modellerna i Pixel 4-familjen ska utrustas med 90 Hz-skärm.

Detta följer lanseringen av Oneplus 7 Pro tidigare i vår, som blev först med att introducera snabb bilduppdatering i en telefon utan spelfokus. Oneplus väntas lansera de uppgraderade modellerna i Oneplus 7T-familjen i höst, och företagets VD Pete Lau bekräftar att 90 Hz bilduppdatering används även i den vanliga Oneplus 7T-modellen.

Enligt en rapport från Businesstimes bekräftar Pete Lau även att 90 Hz blir standard i företagets premiumtelefoner framöver. Detta ser dessutom ut att gälla Android 10 i allmänhet, då operativsystemets källkod innehåller kommentarer som beskriver 90 Hz-läge.

Google-Pixel-4-90Hz.jpg

Källkoden till Android 10 har granskats av användare på utvecklarportalen XDA-Developers som upptäckt kommentarer från Googles utvecklare som nämner användning av 90 Hz bilduppdatering. Koden avslöjar även att ett presentationslager ska kunna visas i Android 10.

Google väntas lansera Pixel 4-telefonerna under företagets höstevent som brukar äga rum i början av oktober. Om Oneplus följer tidigare upplägg för höstlansering av uppgraderade varianter av vårens lansering kommer Oneplus 7T-familjen lanseras under november månad.

Läs relaterade nyheter:

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!